Dečiji psiholog – Novi Sad

Najčešći problem sa odlaskom kod psihologa ljudi imaju zbog česte pretpostavke da samo neko ko je „lud“ ili neko ko ima jako ozbiljan problem ide kod psihologa. Na sreću ovako generalizovano shvatanje, nije više tako često. Međutim opet ponavljamo, javite se i obratite se za pomoć ukoliko mislite ili osećate da vam je ona potrebna!

Odlazak kod psihologa ili bilo kog stručnjaka za mentalno zdravlje, s vremena na vreme može biti jako dobar – poput odlaska kod lekara opšte prakse.

Online psiholog

Ovakav odnos prema svom mentalnom zdravlju, zapravo održava vašu mentalnu higijenu, čini vas zdravijima – odnosno može da funkcioniše kao deo sistematskog pregleda.

Ne zaboravite da je definicija zdravlja, osećaj kako fizičkog tako i psihičkog blagostanja.

Kada je reč o mentalnom zdravlju, treba se držati stare narodne devize „bolje sprečiti, nego lečiti“. Zato što većina mentalnih bolesti i problema izazvanih emotivnim ili ličnim porazima u životu, mogu uzrokovati probleme koji će kasnije biti teško rešivi ili nažalost nerešivi. Zato smo odlučili da baš ovako započnemo našu današnju temu, uvek budite sigurni da je u vašem telu i zdrav duh.

Dečiji psiholog – Novi Sad

Ako vi izgradite pravilan i zdrav odnos prema zdravlju, kako fizičkom tako i psihičkom, uticaćete na to da ovakav stav zauzme i vaše dete. Nije retka stvar da deca takođe imaju probleme. Ako to prihvatite kao činjenicu na dobrom ste putu da budete uspešan roditelj, jer nažalost veliki broj roditelja ne prihvata ili ne priznaje probleme dece kao ozbiljne.

Naravno da ne treba ni pominjati koliko se u ovakvom stavu može pogrešiti. Deca su kako i sami znate vrlo osetljiva na mnogo toga, a nepriznavanje i neprihvatanje njihovih problema kao bitnih može izazvati ogromne posledice po njihovo mentalno zdravlje. Ono što je važno, jeste da uvek budete u pripravnosti i da blagovremeno osluškujete i razgovarate sa svojom decom o njihovim problemima ako ih imaju.

Online psiholog

Dete ne treba držati pod staklenim zvonom, izolovati ga od mogućnosti da pogreši ili da ima problem. Problemi koliko god vam to gadno zvučalo, mogu ponekad biti i korisni u procesu odrastanja, sazrevanja i osamostaljivanja kod dece. Za pravilan odnos prema njihovim problemima, dovoljno je samo da im budete podrška i da ih razumete. Zapravo da ih povremeno pustite da reše svoje probleme sami, a ako ne uspeju da im u tome pomognete.

Ukoliko se desi da uvidite da se vaše dete bilo koje starosne dobi, muči sa nekim problemom, a vi niste u stanju da mu pomognete – obratite se za pomoć. Psiholog nije bauk i nije strašno, niti alarmantno to što detetu treba pomoć psihologa.

Potpuno je normalno da deca imaju probleme, a da se ti problemi kasnije pretvore u nešto što može naškoditi njihovom mentalnom zdravlju. Ono što treba da učinite, jeste to da pronađete odgovarajućeg psihologa sa svoje dete, koji ima iskustva u radu sa decom. Možete takođe tražiti psihologa koji je stručan za rad sa decom određenih starosnih grupa, poput psihologa za malu decu ili tinejdžere.

Takođe možete da se raspitate o psiholozima za decu kod izabranog lekara ili pedijatra, a možete kontaktirati i školskog psihologa za savet.

Ono što je takođe važno, jeste da razgovarate sa svojom decom već nakon prve seanse sa psihologom. Pitajte ih koliko im je psiholog pomogao i kako im se čini psiholog sa kojim su razgovarali. Pitajte ih da li misle da ti razgovori imaju smisla i šta im se dopada kod psihologa sa kojim su razgovarali. Vrlo je važno šta deca misle u vezi svog psihologa, čak i ako su vam drugi rekli da je taj psiholog najbolji.

U ovim profesijama ne postoji najbolji, postoje odlični psiholozi i vrlo cenjeni stručnjaci, ali to ne mora da znači da će svaki veliki stručnjak odgovarati vama ili još bitnije vašem detetu.

Ono što je najbitniji savet koji želimo da vam damo, jeste to da uvek imate više različitih izbora kada je u pitanju biranje psihologa. Posebno ako birate psihologa za vaše dete.

Naš sajt upravo zato nudi veliki izbor psihologa koje takođe možete uzeti u obzir kada budete razmatrali svoje opcije. Sve što je potrebno da učinite kako biste kontaktirali naše psihologe jeste to da pronađete rubriku „Psiholozi“ koja sadrži kontakte naših psihologa i da im se obratite za pomoć.

Sve seanse koje se organizuju putem našeg sajta su u vidu online terapije, tako da će vaše dete moći da prati svoju seansu od kuće. Seanse se organizuju putem internet aplikacija koje sadrže opciju video poziva. Ako se odlučite za nas, nećete morati da brinete o tome kako da dovezete dete do ordinacije, da brinete o tome da li je ono otišlo na seansu i slično – jer sve organizujemo pre svega, prema vašim potrebama.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »