Kada muškarac pati za ženom? – Kako izgleda muškarac koji pati za ženom?

Kada muškarcu neko slomi srce, to je obično izazovan trenutak za njega, naravno u zavisnosti od okolnosti. Međutim i pored toga ljudi često veruju u ono generalizovano mišljenje, da muškarci zapravo lako prebole stvari. Odnosno da kada je muškarcu slomljeno srce, on lako nastavi dalje.

Ovo nije sasvim tačno jer muškarci kao i žene teško dožive raskide, posebno sa osobama koje su jako voleli. Takođe za ove stvari muškarci imaju i neke cake, fore i načine kako da ih lakše prođu, međutim po tim karakteristikama možete i da pretpostavite da oni pate.

Online psiholog

Ako imate želju da se vratite nekom bivšem, trebalo bi da znate da uočite znakove da je on slomljenog srca zbog vas. Ako ne znate to da procenite, tu smo za vas. Ovaj članak otkriva neke od ovih znakova na koje treba obratiti pažnju.

Da li muškarci pate zbog slomljenog srca?

Muškarci pate zbog slomljenog srca, a intenzitet bola zavisi od toga koliko su vezani za partnera. Manje više, ovo doživljavaju bolno istim intenzitetom kao i žene – jer su i muškarci ljudi, verovali ili ne.

Šalu na stranu…znaci čoveka slomljenog srca su različiti. Kada neki od njih dožive neuzvraćenu ljubav ili ih ostavi ona prava, radije postaju usamljenici. Odnosno budu izolovani od drugih dok se ne izleče od bola.

Drugi bi mogli odlučiti da se upuste u druge aktivnosti koje ih ometaju sve dok ne prođu kroz proces i ne prebole.

Ovaj članak, će pokušati da obradi ovu temu, koristeći se delovima nauke i iskustva. Objašnjavamo dakle šta muškarci zaista osećaju kada se desi to da im neko slomi srce ili kad pate za nekom ženom.

Šta slomljeno srce znači za čoveka?

Često se smatra da muškarci imaju grubu spoljašnjost, što znači da su otporni na bilo šta, uključujući i nedostatak ljubavi. Međutim, koliko god čovek pokušava da prikrije svoj bol, možete reći kada mu je srce slomljeno zbog njegovih postupaka.

Neki muškarci vide svoj problem kao pokazatelj toga da nisu dovoljno dobri. Kada ih na primer partnerka ostavi, oni obično krive sebe što ne ispunjavaju standarde svoje bivše partnerke.

Dakle, faze raskida za muškarca su period introspekcije u kojem otkrivaju svoje nedostatke i kako da se poprave kada budu imali novog partnera.

Ako ste postavili pitanja poput „kako izlečiti slomljeno srce kod muškaraca?“ Odgovor zavisi od razloga zašto je došlo do raskida.

Koji su to znaci da muškarac pati zbog ljubavi?

Muškarci se nose sa slomljenim srcem na različite načine. Bez obzira na raskid, on bi pokušavao da stane na noge i da se nosi sa raskidom na svoj neobičan način. Međutim postoje neki znaci koje će muškarac pokazati kada pati zbog žene:

1. On ne želi da te vidi

Ako izbegava da vas vidi po svaku cenu, iako je to važno, to je jedan od znakova da mu je srce slomljeno zbog vas.

On zna da će mu sećanja preplaviti um kada vas vidi i da će to možda biti previše za njega. Takođe, on bi obezbedio izbegavanje mesta na kojima ćete se verovatno pojaviti.

Online psiholog

2. On vas i dalje moli za drugu šansu

Jedan od znakova čoveka slomljenog srca je da vas moli da se vratite u njegov život. Iz načina na koji moli, primetićete koliko je slomljen i očajan. Čovek koji nije slomljenog srca ne bi video valjan razlog u tome da vas moli da mu se vratite.

3. Pokušava da izbegne druge žene

Ako ga još uvek pomalo špijunirate i primetite da odbija druge devojke, odbija da im se dopadne ili da mu se dopadnu, onda ga još uvek boli zbog vas.

On čeka zeleni signal sa vašeg kraja da oboje krenete od onog mesta gde ste stali.

4. On flertuje sa mnogim ženama

Ovo je sušta suprotnost čoveku slomljenog srca koji odluči da izbegava druge žene. Neki muškarci bi radije flertovali da bi sakrili bol koji lomi srce. Koristio bi svoj plejerski način života kao strategiju suočavanja da prebrodi slomljeno srce. Međutim, verovatno je i sam svestan toga da to ne ide tako lako.

5. Njegove objave na društvenim mrežama su tužne i depresivne

Naše aktivnosti na društvenim mrežama mogu ljudima dati uvid u ono što se dešava u našim životima. Jedan od simptoma slomljenog srca je ona vrsta sadržaja koji objavljuju na društvenim mrežama.

Mnogi muškarci bi objavili depresivan sadržaj kako bi pokazali da se bore sa slomljenim srce.

6. Pokušava da bude zauzet

Zauzetost je jedan od načina na koji muškarci slomljenog srca na kraju izleče svoj problem. Ako to ne radi i ne pođe mu za rukom, zabavlja se sa prijateljima ili stvara nove projekte.

Želeo bi da ostane zauzet kako bi imao manje vremena da razmišlja o svojoj tužnoj situaciji. Dake ako želite da se pomirite i primetite da je sav nešto u žurbi kada ga sretnete, možda tu i dalje ima nečega.

7. Počinje da pije

Znamo da je ovo kliše varijanta, ali nekako svaki muškarac uglavnom ima potrebu za pićem kada ga ostavi ona koju voli. U ovome se može videti jedan poseban vid svesne autodestrukcije, jer se muškarac u ovakvim prilikama zaleće poput kamikaze u svet alkoholizma. Mnogi muškarci koji imaju problema sa alkohol i jesu počeli sa pićem posle nekih traumatičnih događaja u životu – a to često jesu raskidi ili ljubavni problemi.

Neki muškarci više vole da to rade jer to pomaže da se alkoholu udave njihove tuge. Međutim, napisane su mnoge naučne studije o tome da ovo zapravo i ne pomaže puno. Ovaj osećaj ne traje dugo jer će im sećanja preplaviti glavu kada se otrezne.

8. Prestaje da se druži

Ako čujete da je vaš bivši prestao da se druži kao nekada, to je jedan od znakova da mu je srce slomljeno zbog vas. Uglavnom bi počeo da se druži tek kada bi preboleo, ili kada bi ga drugovi naterali da izađe sa njima.

9. Uhodi vas na društvenim mrežama

Ne radi svaki muškarac ovo, ali ako primetite da vaš bivši partner prati vaše objave na društvenim mrežama, to je jedan od znakova da još uvek pati.

Možda će mu se dopasti vaše objave pa će ih često lajkovati, pregledaće vaše storije na instagramu ili čak i slučajno lajkovati neku staru sliku. Sve je to naravno u zavisnosti od specifičnosti platforme društvenih mreže.

10. Blokira vas na društvenim mrežama

Ako vas ne uhodi na društvenim mrežama, postoji šansa da vas je blokirao. Ako više ne možete da vidite njegove postove na društvenim mrežama, to je jedan od znakova da možda još uvek pati.

Kada vidi vaše postove, to ga podseća na bol vezan za raskid. Neki od muškaraca ne mogu da se izbore sa ovim, pa je najbolje za njih da vas izbegavaju.

11. Svaki put vam šalje poruku ili vas zove

Neki momci slomljenog srca smatraju da je teško držati distancu i fizički i na društvenim mrežama.

Kada primetite da vas često zove ili vam šalje poruke, to je jedan od sigurnih znakova da mu je srce slomljeno zbog vas. Takvim momcima verovatno nedostaje sve u vezi vas i žele stalno da se čuju sa vama.

12. Redovno ide u teretanu

Jedan od znakova da mu je srce slomljeno zbog vas je kada ide u teretanu više nego ranije. U ovom trenutku on pojačava tempo jer želi da se oslobodi negativnih emocija brže nego inače.

Odlazak u teretanu postaje njihova primarna motivacija dok pokušavaju da se oporave od raskida.

13. On uklanja sve znakove da ste bili u njegovom životu

Kako bi sebi olakšao i omogućio brži oporavak, jedan od znakova da pati je kada obriše svaki znak vašeg prisustva iz svog života.

On čisti sve kako bi pokazao da nikada niste bili u njegovom životu, od brojeva telefona do tekstualnih poruka, slika, video zapisa i sličnog. Radeći ovo, manje bi vas viđao i neće se podsećati na to da ste mu slomili srce.

Kako treba da se ponaša momak nakon raskida

Da li ste se ikada zapitali: „Kakav je osećaj slomljenog srca za muškarca?“. Možda ćete biti iznenađeni kada vidite da se vaš bivši partner ponaša na način na koji niste očekivali.

Evo nekoliko načina na koji se momak ponaša kada raskine sa devojkom.

1. Provedi vreme sam

Ovo nije konvencionalno, ali mnogi momci više vole da se drže izolovanima nakon raskida. Ako nešto krene naopako, muškarci uglavnom vole da sednu i razmišljaju o celom procesu.

Obično to rade kako bi sprečili da se to dogodi sledeći put. Takođe, ovo je period u kojem donose kritične odluke o svom ljubavnom životu.

2. Druži se sa prijateljima

Češći boravak u društvu prijatelja je očigledan znak da momak pokušava da se izleči.

Oni koriste takve trenutke da zaborave na slomljeno srce i umanjuju bol koji osećaju. Takođe, druženje sa ljudima kojima je stalo pomaže im da imaju bistru glavu.

3. Pronađite novi hobi

Mnogi momci vezu vide kao projekat, pa je vide kao gotov projekat kada se završi nepovoljno. Zbog toga će neki tražiti novi hobi koji će im privući pažnju dok ne nađu drugog partnera.

Kako muškarac podnosi raskid?

Muškarci ne postaju srećni nakon raskida, osim ako su to želeli sve vreme. Raskidi mogu narušiti mentalno zdravlje pojedinca i izazvati psihološki stres. Stoga, bez obzira na to koliki je stoik, raskid će imati neki efekat na njega.

Kada je u pitanju rukovanje raskidima, muškarci to rade drugačije. A ponekad, njihov temperament i karakter određuju kako će se nositi sa raskidima.

Neki muškarci će početi svoju novu solo karijeru, tako što će imati nekoliko veza za jednu noć kako bi zadržali uspomene na raskid. Nastaviće da spavaju sa mnoštvom partnerki dok ne nađu drugog vrednog partnera. Drugi muškarci bi možda radije ostali u samici i pokušavali da planiraju svoje živote bez partnera.

Zaključak

Slamanje srca je bolno i za muškarce kao i za žene. Skroz je u redu da svi koji ih dožive tuguju i da im treba neko vreme da to prevaziđu. Međutim, važno je samo to da taj bol ne potraje previše, jer su samim tim i posledice veće.

Potrudite se da u svakom raskidu pronađete lekcije koje će vam pomoći da postanete bolja osoba kada dođe sledeći partner. Ako ste ikada posumnjali da vas vaš bivši dečko nije preboleo, znaci da je to tako jesu vidljivi i mislimo da vam ovaj tekst može pomoći – naravno samo ako želite da pokušate ponovo.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »