Kako otkriti ženu koja vara?

Česta je pretpostavka da muškarci varaju više nego žene. Koliko je to tačno prosudite sami, ali pre toga porazmislite o tome sa kim ti muškarci varaju žene?

Verovatno možete i da pretpostavite – sa drugim ženama! Naravno možete reći da nisu sve žene sa kojima muškarci varaju svoje žene zauzete. Možda to jeste tačno, ali svakako ima i onih koje su zauzete. Takođe, ne postoji opravdanje za to da žena spava muškarcem koji ima suprugu i obratno, sve je to podjednako loše i nemoralno.

Stoga odbacite tu zabludu da su žene drugačije od muškaraca kada je prevara u pitanju! Muškarci i žene varaju podjednako i uvek iz skoro istih ili sličnih razloga. Uvek je u pitanju niz negativnih faktora u vezi ili braku, koji se razviju u probleme, a problemi opet naprave barijeru u odnosu – što na kraju dovodi do momenta u kom žena poklekne pred izazovom.

Online psiholog

Problemi mogu biti razni, a mogu biti i banalni – neko se jednostavno može ohladiti. Naravno ne treba u potpunosti banalizovati, prevara nikada nije tako prosta i nedeljiva. Postoji proces koji je do nje doveo, a razumevanje procesa, odnosno faktora nestabilnosti može pomoći u procesu prevazilaženja prevare i pronalaska novog puta u životu.

Razumevanje je ključ uspeha svakog međuljudskog i emotivnog odnosa, međutim razum nije nešto što možemo da sačuvamo kada smo prevareni – bili mi muško ili žensko. Teško je kontrolisati niz emocija koje osećamo u tom trenutku, teško je čak i poverovati da se desilo nešto tako strašno i odvratno. Zato ostanite sa nama jer ćemo vam dati savete kako da prevaru prepoznate, jer nije isključeno da grešite i da ste nešto možda i pogrešno shvatili.

1. Previše vremena provodi za telefonom

Način komunikacije se u poslednjih nekoliko decenija značajno promenio. Za razliku od negdašnjih pisama, danas šaljemo poruke putem SMS-a ili putem društvenih mreža. Društvene mreže koliko god su imale dobru volju da olakšaju komunikaciju, doprinele su tome da olakšavaju i prevaru. Međutim koliko su doprinele, toliko su i odmogle onima koji varaju s obzirom da moraju da paze na tu još jednu stvar zvanu „telefon“.

Postoji niz stvari koje mogu da vas upute na to da vas partnerka vara baš kada je telefon u pitanju. Prvo je to što i sami pretpostavljate i zbog čega ste možda i ovde je da vaša partnerka – ne ispušta telefon iz ruke. Ovo možda ne znači prevaru, možda vam je partnerka zapravo zavisna od društvenih mreža. Međutim ako sklanja svoj telefon, ako vam ne dozvoljava da ga makar i pipnete. Pa čak i kad se trudi da ga pod uglom sakrije od vašeg pogleda, to može biti sumnjivo.

Zato što možda ne želi da vidite sa kim se dopisuje ili sa kim se čuje. Ovo možete uočiti čak i ako vaša partnerka izlazi iz prostorije kada uoči poruku, ili ako ne odgovara na poruke koje je evidentno videla odlagajući svoj odgovor za kasnije – kako je ne biste otkrili.

2. Gubi ili je već izgubila interesovanje za seks

Ako preskočite seks jedno veče, pa i par večeri to nije strašno i događa se. Ne treba automatski izvlačiti lude zaključke koji slute na prevaru. Nije nužno da je prevara u pitanju, možda je devojka stvarno umorna. Međutim kada se ovo ponavlja jako često i ako već duže vreme niste imali seksualne odnose, to stvarno može da označava problem ali i potencijalnu mogućnost prevare.

Manjak interesovanja za seks često može biti uzrokovan problemima u vezi, ali može biti i rezultat zadovoljenih potreba. Libido funkcioniše kao i sve potrebe, kad smo na primer žedni pijemo vodu, pa više nismo žedni. Tako je i sa seksom, ako ga praktikujemo jednom dnevno nemamo potrebu da ga praktikujemo još jednom ili dvaput u toku dana. Iako je ovo bitna stvar, ona varira od slučaja do slučaja, odnosno seksualne rutine određenog para. Stoga ćete morati sami da procenite.

3. Nema vremena za vas

Bilo da ste u vezi ili braku podrazumeva se da provodite vreme sa svojim partnerom. Brak podrazumeva zajednički život, dok veza i ne mora da ima ovaj aspekat. Međutim u svakom odnosu postoji neko vreme koje rezervišemo za partnera. Upravo je vreme pokazatelj naše posvećenosti, vreme trajanja nekog odnosa ali i vreme koje posvećujemo nekome. Kada toga zafali u odnosu, odnos sam po sebi počinje da se narušava.

I u ovom slučaju to ne mora značiti prevaru, može pre značiti problem u vezi ali svakako i prevaru kao uzrok tog problema.

Online psiholog

4. Spremanje za izlazak i doterivanje

Žena koja vara partnera ima tendenciju da naprasno menja svoj lični izgled, odnosno da ga poboljšava koliko god može. To ćete primetiti ako je na primer vaša devojka ili žena, tip osobe kojoj ne treba puno da se spremi. U slučaju da naprasno dobije volje za doterivanjem koje traje satima i ako to ne uključuje neku važnu priliku, onda možda imate problem.

Takođe u slučaju da vam se partnerka sprema za grad, a vi baš to veče ne izlazite sa njom. Naravno i ovo treba ispitati, možda postoji racionalno objašnjenje za ovakve promene. Međutim svakako ovo može izazvati sumnju.

5. Želi da zna gde ste i kada u svakom trenutku

U ovom smislu možete pomisliti da imate ljubomornu ženu, ali istina je možda gora nego što mislite. Razmislite još jednom o ovoj postavci, pogotovo ako imate neke nagle izmene u dnevnoj rutini. Postoje brojni razlozi zbog kojih bi žena ovako nešto radila, jedan od njih jeste ljubomora, ali može biti da želi da prikrije svoje tragove. Takođe možda želi da izmanipuliše vašim rasporedom kako bi sakrila svoju prevaru.

Čak i u obrnutoj situaciji možete sumnjati na prevaru, odnosno onda kada vidite da vam se partnerka uopšte ne javlja, niti želi da zna gde ste. U takvom slučaju verovatno ima drugačiji aranžman od prethodno navedenog, ali svakako to ne isključuje mogućnost da vas ustvari vara.

6. Ne pravi planove za budućnost

Verna žena često je puna planova o nekim budućim i neodređenim događajima i jeste sklona razmišljanju o zajedničkim avanturama. Sa druge strane, što je i logično, neverna žena nema ovakve potrebe.

Možda to proizilazi iz svesti da veza ili brak neće dugo potrajati. Možda to ne dolazi iz svesti, već iz podsvesti koja je posledica postojanja druge osobe u njenom životu. U svakom slučaju, ukoliko vas vara teško je da će imati bilo kakav plan za neku dalju budućnost.

7. Prebacuje krivicu na vas i flertuje sa drugima

Žene ili generalno osobe, koje pokazuju tendenciju da flertuju sa drugima čak i kad su u vezi jesu potencijalni preljubnici. Logično je da će onom koji baca udicu, ona i zatrzati u nekom trenutku. Stoga treba obratiti pažnju na te karakterstike već na samom početku veze, ali i prihvatiti ih ukoliko vidite da tu nema „zadnjih namera“ (što takođe nije isključeno). Ništa ne mora da znači preljubu, a opet sve može da bude znak ili predznak iste. Zato morate biti fokusirani.

Takođe žena koja ima problema sa ljubomornim ispadima, može biti preljubnica. Zato što ljubomorom kao sredstvom manipulacije vas upućuje na nešto što ste navodno učinili (čak i ako niste). Stoga na taj način maskira i skriva svoju krivicu.

Naravno i u ovom slučaju morate ostati trezveni i racionalno misliti o stvarima. Bes vam neće pomoći da budete taktični, može vam samo odmoći. Ispitajte stvari pre nego što se nađete u direktnoj konfrontaciji sa partnerkom u vezi vaših sumnji.

8. Priznala vam je da je nesrećna

Kao što smo vam već napomenuli prevara je često jedan vid kulminacije svih problema. Ukoliko se vaša supruga ili devojka već neko vreme vidno oseća loše i odsutna je u vezi, to često može da znači da je u pitanju preljuba koja traje ili da će do preljube doći.

Ako vam je već priznala da je nesrećna u vezi, to može da znači da ima neko iskustvo koje joj je promenilo mišljenje o njenoj svakodnevici sa vama. Na to treba obratiti posebnu pažnju.

Naravno prevaru se može prevazići samo na dva različita načina, jedan je da oprostite, a drugi da jednostavno odete od partnerke. Iako postoji dva puta nijedan nije lak, a zapravo oba podrazumevaju da vi razumete šta se desilo i da to jednostavno prebolite.

Ukoliko vi i partnerka nakon prevare želite da nastavite dalje, znajte da je to moguće i da ste na pravom mestu. Na našem sajtu možete pronaći tekstove koji vam mogu pomoći u tome, ali i stručnu pomoć. Naš sajt nudi usluge online seansi sa stručnim licima, kojima se možete obratiti putem kontakta koji postoji na našem sajtu. Za sve postoji rešenje, stoga ne brinite i javite ako vam je potrebna pomoć.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »