Kako prekinuti sa dečkom

Ako ste brižna osoba, nije vam lako prekinuti kontakt i odnos bilo koje vrste. Ukoliko ih još uvek volite, postaje još složenije i teže.
Međutim, ako ste se već mnogo puta vraćali tamo-amo i pokušavali da stvari profunkcionišu, a niste uspeli, ponekad znate da je to ispravno.
Što pre završite sa stvarima, brže možete započeti svoj život i oboje ćete pronaći put ka boljim stvarima. Evo kako da raskinete sa dečkom čak i kada emocije još uvek nisu nestale.

Online psiholog

Kako prekinuti s dečkom čak i kada je teško

Zapamtite da sama ljubav nije dovoljna!
Mladi ljudi ubeđuju sebe kako je ljubav potrebna za celokupnu životnu avanturu sa svojim partnerom. Međutim, stvarnost je takva da veza zahteva mnogo više. Potrebno je poverenje, posvećenost, komunikacija, ljubaznost, kompromis. Pa čak i ako ga i dalje volite, podsetite se da sama ljubav neće moći da reši vaše probleme ili spasi vezu.

Navedi razloge zbog kojih želiš da raskineš

Kada još uvek nekoga volite, lako je biti zaslepljen i pod uticajem snage te ljubavi. Zbog toga treba da se podsetite zašto želite da raskinete sa dečkom. Napravite listu svih razloga zašto je ovo prava odluka za vas. Zaboravite na to da ćete povrediti njegova osećanja, ovo je samo za vas lista koja će vam biti od pomoći. Pročitajte ovo kada se uvuče sumnja i razmišljate da se po hiljaditi put predomislite.

Imajte hrabrosti da to učinite lično

Možda biste želeli da ne povredite njegova osećanja i ali prekid veze SMS-om ili telefonom nije za poštovanje. Takođe ostavlja stvari nedovršenim i ne nudi zatvaranje drugoj osobi. Možda postoje pitanja i stvari koje su preostale za reći.

Dakle, kopajte duboko i nađite hrabrosti da se dogovorite da lično upoznate svog dečka kako biste raskinuli i sve izneli na videlo. Ovo će vam oboma omogućiti čisti odmor koji zaslužujete.

Izbegavajte nabijanje krivice

Čak i ako prekidate s njim zbog lošeg ponašanja s njegove strane, ne treba da bude svađe. Da biste to izbegli, oduprite se nagonu da uperite prstom i stavite krivicu, čak i ako osećate da je to uglavnom njegova krivica. Ovo će samo učiniti da se oboje osećate gore.

S obzirom na to, verovatno će želeti da zna vaše razloge, pa morate biti spremni sa iskrenim odgovorom. Nešto kao, „ne odnosimo se jedno prema drugom s ljubavlju i poštovanjem i mislim da je vreme da oboje krenemo dalje i budemo sa ljudima koji nas vole onako kako zaslužujemo da budemo voljeni“, je u redu, ali na ljubazan način.

Online psiholog

Pripremite se za njegovu reakciju

Ako je vaš dečko zaljubljen u vas, a prekid dolazi naglo, verovatno će biti zbunjen, povređen, besan, tužan i osećaće se kao na emocionalnom toboganu. Zbog toga je važno biti spreman za ovo kako vam ne bi postavilo zasedu.Zapamtite, ne dozvolite da vas njihova reakcija natera da se predomislite jer vam je žao. Čak i ako počnu da plaču ili mole da ostanete sa njima. Stojte čvrsto pri svojoj odluci tako što ćete se spremiti I za najgori mogući scenario!

Prekinite seks

Ovo je pomalo očigledno, ali iznenadili biste se koliko često se to događa!

Ne treba vam da vam kažem da seks ima zbunjujuće i komplikuje stvari, pa jednostavno nemojte to raditi! Na kraju ćete poslati njima i sebi pomešane signale.

Uspostavite jasne granice

Nakon raskida, budite zaista jasni u uspostavljanju granica između vas dvoje. Ovo će vas oboje zaštititi od još veće povrede. Da li želite da na kraju pokušate i budete prijatelji? Da li ćete i dalje razgovarati i ako da, koliko često? Da li su određene teme zabranjene? Da li ćete i dalje biti prijatelji na društvenim mrežama? Uspostavite ove granice što je brže moguće.

Uklonite stalne podsetnike na njih

Ne morate da bacate sve što vam je kupio ili da izbrišete sve fotografije koje imate iz veze. Međutim, morate biti oprezni oko toga šta morate svakodnevno da vidite. Dakle, skidanje slika sa zidova, odlaganje poklona u neku sigurnu kutiju i uklanjanje sa čuvara ekrana sve su to dobre ideje. Svi prekidi su teški, ali ovo će učiniti malo manje bolnim.

Stavite svoje zdravlje i sreću na prvo mesto

I na kraju, poslednji, ali najvažniji korak je razmišljanje o sebi. Ponekad to ne radimo dovoljno! Možda ćete biti zabrinuti za njega ili šta će reći vaši prijatelji i porodica, ali na kraju dana ovo je vaš život. U redu je donositi sebične odluke i raditi ono što je najbolje za vas! Želiš da raskineš s njim jer te ne poštuje i ne čini srećnom? Kada se pitate kako da raskinete sa dečkom, setite se da je više nego u redu da svoje zdravlje i sreću stavite na prvo mesto. Komunicirajte, naravno, sa puno ljubaznosti i poštovanja. A potom, nadamo se da ćete oboje pronaći neko kompatibilnijeg.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »