Prvi znakovi prevare kod muškaraca

Malo stvari u životu se podnosi gore od mučne sumnje da vas muž vara, osim da saznate da je to zaista tako. Postoji mnoštvo malih znakova koji ćete možda moći da uočite i koji će aktivirati crveni alarm. Neki od postupaka vašeg partnera mogu završi kao potpuno nevini, ali ponekad, gde ima dima, može doći do požara neverstva. Kao što je svaki brak drugačiji, tako je i svaki slučaj prevare. Nećemo citirati statistiku, ali studije pokazuju da mnogi muškarci (i žene po tom pitanju) u nekom trenutku razmišljaju o varanju. Dakle, bez obzira na vaš stepen sumnje kada je u pitanju vaš muž i šta mu je na umu, postoje brojne stvari na koje morate paziti. Evo nekih prvih znakova prevare:

Laže o stvarima koje čak nisu ni važne

Ako mu ne možete verovati da će vam reći istinu o malim stvarima, to može biti znak da mu ne možete verovati da će vam reći istinu o velikim stvarima. Možda je rekao da je hranio i šetao psa, a da zapravo to nije ni uradio.

Online psiholog

Čuvanje mobilnog telefona od vaših očiju

Određena pravila uređuju svaki brak i privatnost koju svaka osoba može očekivati kada je u pitanju njihovi uređaji, ali ako dođe do velike promene u pravilima, a posebno u nivou tajnosti koju on zahteva, a koje ranije nije bilo, pogodite zašto? Možda ima nešto što krije.

3. Ne želi da vam se javi kada je sa drugim ljudima

Obično se javljao gde je, ili vam se u suprotnom barem javio kada ga pozovete. U ovom slučaju, izbegavaće da vam se javi misleći da će time pridobiti status papučara.

On se druži sa novim ljudima kada niste u blizini.

Novi ljudi znače manju šansu da koriste prijatelje da ga provere kada je napolju. Društveni krugovi se menjaju, ali promena takođe može značiti da je pronašao nekoga novog i zanimljivog za koga ne želi da znate.

Da li ispušta ime jedne određene žene u vašim razgovorima?

Podsvesno, možda polaže karte na sto. Možda to nije ništa drugo do zaljubljenost, ali može biti i nešto više. Zalaganje za drugu ženu može biti isto kao i pokazati da u pokeru držite keca u ruci.

Najbolja odbrana je dobar napad

Da li vas je optužio za varanje bez dobrog razloga? Ne možete se usredsrediti na njegova nedela jer on pokušava da prebaci krivicu na vas.

7. Kaže vam da se ide sa prijateljima da gleda utakmicu, ali kad dođe kući, ne može vam ni reći ko je pobedio

Svaki momak koji je dovoljno glup da ne ispriča svoju priču zaslužuje da bude uhvaćen u prevari. Ako ne zna da kaže nijedan detalj znači da zaista nije dobro promislio tu taktiku. Ne sukobljavajte se s njim, već tražite suptilne tragove da nije bio sa svojim prijateljima kada je rekao da jeste.

8. Izgleda mnogo bolje nego inače

Možda je to kriza srednjih godina ili jednostavno pokušaj promene u njegovom životu, ili bi mogao imati novu devojku sa strane? Kada želite da privučete nekoga, bolji izgled je jedan od alata u vašem kutiji sa alatkama. Samo po sebi, to može biti bezopasno, ali ako se uz ovu promenu dešavaju i druga ponašanja, onda se čuvajte. Nošenje kolonjske vode kada to nije učinio u prošlosti još je jedno odlično otkriće da se nešto događa.

Online psiholog

9. Redovne radne navike više nisu tako redovne

Možda ima sasvim legitiman razlog, poput zabave klijenata ili spremanja za veliku prezentaciju, ali ako su njegovi razlozi nejasni i zbunjujući, vaši odbrambeni mehanizmi bi trebali odreagovati.

10. On menja lozinke na vašim deljenim medijskim nalozima

Ako postavlja sopstvene nezavisne naloge, a niste svesni ili nemate pristup kao nekada, onda je to još jedan crveni alarm.

11. Koja su to zaduženja na kreditnoj kartici?

Ako pratite svoje mesečne izvode na kreditnim karticama i počnete da vidite da se pojavljuju stvari koje ne prepoznajete, one mogu biti bezopasne ali i znak neobičnih i neuobičajenih troškova usmerenih na nedozvoljene akcije. Ako ne možete da uskladite trošak sa njegovom pričom, to je problem.

12. Uzbuđenje (u spavaćoj sobi) je nestalo

Kada seksualna privlačnost nestane, to se obično dešava postepeno. Ako kočite vaš ljubavni život, pogodite ko bi mogao da dobije poziv za bliske susrete usmesto vas. Supružnici prolaze kroz periode stresa, pa se to može pripisati spoljnim silama, ali opet, možda i ne.

13. Kada mu telefon zazvoni, vidi ko je i ne javlja se

Svi to radimo, ali ako to postane navika, ili još gore, on se sagne na privatno mesto da uzvrati poziv, to bi mogao biti signal da želi svoju privatnost jer nešto krije od vas. Ne dozvolite da vam um previše divlja, ali ako se to dogodi uz alarmantnu pravilnost, samo to zabeležite i tiho proverite da li možete saznati šta se dešava.

14. Prevari me jednom, sram te bilo. Prevari me dvaput, sram me bilo.

Supružnik koji je prevario u prošlosti i uhvaćen je verovatnije da će pomisliti da se može izvući tako što će drugi put bolje varati. Ako vaš supružnik ima istoriju varanja i sumnjate da se varanje ponovo dešava, možda je vreme da tog supružnika učinite delom svoje prošlosti.

15. Njegovi prijatelji se prema vama ponašaju drugačije

Možda odlično radi prikrivajući tragove neverstva, ali negde u njegovom prijateljskom krugu postojaće slaba karika. Ako osećate da su razgovori ili interakcije sa njegovim prijateljima drugačiji bez očiglednog razloga, to može biti zato što oni već znaju ono na šta već sumnjate.

16. Da li ovih dana više svađa nego inače?

Ako pokušava da se svađa to može značiti da pokušava da formira pritisak između vas, pa će to opravdati njegove odlaske od kuće. To je uobičajen način za momke koji to mogu iskoristiti kao izgovor da kažu da su ga vaše svađe i frustracije dovele u naručje druge.

17. Želi da prestanete da radite lepe stvari za njega

Ponekad poznat i kao sindrom krivice. Ako ste ljubazni i obzirni, što je u normalnim odnosima podrazumevajuće, on će to odbijati, svestan da nije to zaslužio budući da krije nešto tako strašno od vas.

18. Uvek je mrzeo narodnu muziku, ali odjednom mu se sviđa

Poenta je u tome da se možda uključuje u muziku koja mu se nikada nije dopadala jer se njegovom novom „prijatelju“ sviđa takva muzika i on samo pokušava da sazna nešto novo. Ovo može biti bezazleno, ali radikalne promene jesu alarm.

19. Vi idete na odmor na jednu, a on na drugu stranu

Odvojeni odmori ponekad su zdravi u vezi, ali ponekad nisu. Ako ne možete da se dogovorite ili napravite kompromis oko odmora, to može biti pokazatelj da se razdvajate ili da se „slučajno namerno“ povezuje sa nekom drugom, daleko od očiju svedoka.

20. Ne raspravljate se o tome šta je na TV-u ili ko kontroliše daljinski

To je zato što se povukao u svoju jazbinu, ili je jednostavno zaokupljen drugim stvarima, poput igranja na laptopu, dok ste vi ispred TV-a. Ovo ne mora biti slučaj samo kada je reč o gledanju TV-a već i nekim zajedničkim aktivnostima o kojima ste uvek pričali ili raspravljali, a sada se on odjednom povlači u svoj svet i sebi samostalno nalazi zanimaciju.

Ovi znakovi u nekim vezama mogu biti pokazatelji da muškarac vara, dok u nekima zaista mogu biti razlog banalne prepirke. Vi najbolje poznajete svog partnera, ali ovaj tekst vam može pomoći da oblikujete neku širu sliku i shvatite da ima, ili jednostavno nema razloga za brigu.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »