Psihoterapija Novi Sad – Online terapija prednosti i mane

Novi Sad glavni grad Vojvodine, grad u srcu vojvođanske ravnice važi za ekvivalent sporijeg ritma života, odnosno života koji se vodi na tenane! Vremenom ovaj „trade mark“ postao je nešto toliko neraskidivo u vezi sa Novim Sadom kao gradom i Vojvodinom u celini da on privlači veliki broj turista željne odmora kako iz cele Srbije, tako i iz sveta. Međutim da li je Novi Sad zaista miran i spor grad? Odgovor je i da i ne, za nekoga ko stanuje u Njujorku, Novi Sad bi bio zaista mali i miran gradić, međutim za nekoga iz Novog Sada, Novi Sad zaista jeste postao neuporedivo brži grad. Prevelik broj motornih vozila preplavio je Novosadske bulevare i uske ulice, često spore tambure su utihnule i ustupile svoj kafanski duh luđem noćnom provodu, prevelik broj zgrada i novih stanovnika čine da grad rapidno raste svakim danom i to je doprinelo njegovoj brzini, intenzivnosti ali i nekim negativnim stranama. Pod negativnim aspektima ostaćemo samo na onom koji podrazumeva gužvu i stres, a ostale ćemo odbaciti jer nećemo da od ovog teksta napravimo sociološku studiju.

Pomenuta gužva na primer i pojedini aspekti vezani za našu sredinu izuzetno doprinose tome da osećamo stres koji se kod nekih pojedinaca razvije u blaži oblik anksioznosti, a kod nekih nažalost može doći i do razvijanja težih oblika mentalnih poremećaja. Zamislite takvu situaciju, da neko ima problem lične, emotivne ili mentalne prirode i da pritom mora da se probija kroz gužvu u gradu, kroz gust saobraćaj da bi stigao od tačke A. do tačke B. Takva situacija sigurno znamo, izgleda nepodnošljivo iz perspektive osobe koja mora da stigne na zakazano vreme, na primer na zakazanu psihoterapiju kod svog terapeuta. Šta recimo ako je ordinacija jako udaljena? Koje prevozno sredstvo odabrati? Gradski saobraćaj nije svačije omiljeno prevozno sredstvo, taksi može biti preskup, bicikl nije pogodan za svako godišnje doba, automobil nažalost može samo akumulirati još više stresa zbog gužve u saobraćaju…no da li postoji rešenje?

Online psiholog

Verovali ili ne postoji, pogotovo kada je u pitanju psihoterapija. Rešenje za vaš problem ukoliko imate problem koji smo istakli je online terapija.

Online psihoterapija i online razgovor sa psihologom

Ukoliko imate sličan stav o problemima koje smo naveli na početku, a ujedno imate želju ili volju da počnete sa psihoterapijom kao rešenjem za svoje emotivne, lične ili mentalne probleme online terapija može biti nešto što savršeno odgovara vama, vašem vremenu i rasporedu.

Psihoterapija tradicionalno predstavlja metodu lečenja mentalnog zdravlja razgovorom. Pacijenti biraju ovaj vid prakse kada imaju problema sa emotivnim, ličnim i mentalnim poremećajima koji ih ometaju u svakodnevnom funkcionisanju. Međutim može im biti i preporučena od strane psihijatra ili lekara opšte prakse ukoliko oni ocene da bi ona bila neophodna za pacijenta koji oseća neki problem koji nije fizičke prirode.

No postavlja se pitanje nužnosti prisustva u ordinaciji tokom terapije. Da li je pacijent zaista prinuđen da fizički prisustvuje terapiji ukoliko je alternativa u vidu medija komunikacije moguća? I sada vam možemo odgovoriti i sa „da“ i sa „ne“, zašto? Zato što većina lekara praktikuje seanse uživo to znači da će i preporučiti seansu uživo, odnosno na seansu uz fizičko prisustvo pacijenta u ordinaciji.

Međutim pokazalo se efikasnim i to da pacijent može pričati sa svojim psihoterapeutom ili psihologom i putem video poziva ili putem poruka, a da terapija kao terapija, bude uspešna koliko i tradiconalna metoda, organizovana susretom lekara i pacijenta. Naravno možete se zapitati da li takva mogućnost postoji.

Moramo priznati da je ne praktikuju svi psihoterapeuti ili psiholozi iz jednostavnog razloga jer imaju privatnu praksu i prostor u kojem obavljaju svoj posao. To je potpuno legitimno i opravdano i tu nema ničega spornog, međutim postoji određen broj klijenata kojima bi odgovaro ovaj online pristup terapiji ili razgovoru sa psihologom. Ali da se vratimo na pitanje, da li takav pristup praktikuje iko u Novom Sadu?

Odgovor je da, jedni od najboljih psihologa i psihoterapeuta u Novom Sadu, upravo praktikuju online terapiju baš preko našeg sajta. Od zakazanog termina seanse ili razgovora sa psihologom deli vas samo par klikova. Jednostvano je, pronađite rubriku gde stoje kontakti naših psihologa i stvar će biti rešena.

Online psiholog

Online terapije prednosti i mane

Prednosti online terapije iste su i kao prednosti tradicionalne terapije koja se organizuje u prostoru ordinacije između lekara i klijenta. Dakle nema nekih posebnih razlika u komunikaciji ili u pristupu, sem toga što klijent nije fizički prisutan u ordinaciji psihoterapeuta ili psihologa. Čak se pokazalo da određeni pristupi poput terapije koja uključuje pokret, ples ili druge metode za koje se tradicionalno smatra da su izvodjivi samo uz fizičku prisutnost, mogu da funkcionišu i putem online terapije. Dakle kao što smo i naveli, nema posebno velike razlike u samom metodu ili pristupi i ništa što je karakterstično za terapiju uživo nije neizvodljivo u terapiji putem online platformi.

Prednost je takođe i to što smo naveli na samom početku, klijent može utrošiti znatno manje vremena koje bi potrošio na dolazak do ordinacije. Druga stvar klijenti koji moraju preći veći put, ako na primer žive u drugom mestu nadomak grada u kojem se nalazi ordinacija ne moraju putovati u to drugo mesto samo zbog terapije, već mogu imati terapiju kod kuće putem video poziva. Takođe mogu izbeći neprijatna iskustva poput toga da ordinaciji susretnu nekoga koga poznaju i da zbog toga izgube onaj osećaj opravdani osećaj za privatnost prema svojoj seansi. Takođe osobe koje imaju problem sa otvaranjem u nekom nepoznatom prostoru, mogu imati dodatni benefit u vidu online terapije jer će moći da je prate i učestvuju u istoj iz udobnosti svog doma.

Nadamo se da vam je naš tekst pomogao da se odlučite baš za ovaj vid terapije, ukoliko želite vašu seansu možete zakazati već danas putem našeg sajta.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »