Raskid preko poruke

Sasvim sigurno ste čuli ili vam se desilo da je neko sa vama raskino preko poruke, ili vi sa nekim. Koliko god se to univerzalno smatra neprimerenim potezom, čini se da sve češće ta praksa raste. Uvereni ste da vaša veza nikada neće podleći tako neverovatnom završetku? Ne budite tako sigurni. Evo nekoliko karakteristika koje su zajedničke vezama koje su prelomljene preko tekstualne poruke:

1) Sigurno ste vodili intenzivne ili emotivne rasprave putem poruka. Nekim parovima je lakše otkriti neke škakljive odluke preko poruka, pa često posežu sa tim, čak i kada je reč o velikoj odluci poput raskida. I sigurno, ovo može pomoći da se započnu neki važni razgovori koji inače nikada ne bi mogli biti pokrenuti. Međutim, parovi koji su ušli u obrasce teških rasprava preko poruka, a ne lično ili telefonom, mogu početi da se oslanjaju na slanje SMS-ova non stop. Ako su poruke bile način komunikacije tokom svih poteškoća, ne bi bilo čudno da se to desi i za raskid.

Online psiholog

2) Češće pišete poruke nego što razgovarate telefonom? Veza ne mora biti ni na daljinu da bi slanje SMS poruka postalo norma u komunikaciji. I svake godine širom planete, raste broj poruka kako putem sms-a tako I društvenih mreža, dok pozivi polako izumiru To znači da postoji strašno puno romantičnih partnera koji su navikli na ovakav vid komunikacije. Zvuk glasa partnera je sve manje važan.

3) Čak i kada ste zajedno, ušli ste u obrazac povlačenja na svoje uređaje kada osećate da nemate šta da kažete jedno drugom. Navodno ste u ozbiljnim obavezama i poslovima te stoga “čačkate” telephone ili to pravdate potrebom za relaksacijom. Uzimanje pametnog telefona pri svakom zatišju u razgovoru, ili čak i tokom samog razgovora može postati toliko uobičajeno da to više ni ne primećujete. Sve to jeste razlog da takav vid komunikacije bude deo svakog aspekta života.

4) Skloni ste da odgovorite na tekstualne poruke čim stignu, čak i kada provodite vreme sa svojim partnerom. Jedan od prvobitno zamišljenih problema sa tekstualnom porukom o prekidu je taj što izgleda tako tako površno i ne može preneti emociju koju imate tada. Ponekad ljudi možda čak pomisle da je jedini način da privuku pažnju svog partnera da im pošalju poruku koja bi ih isprovocirala.

Online psiholog

5) Vaša druga osoba ponekad bolje artikuliše svoj stav putem tekstualne poruke i to se mora prihvatiti. Mnoge osobe uživo ne umeju da preciziraju kako se tačno osećaju pa pristupaju tehnologiji kao posredniku. Koliko god zvučalo glupo, ukoliko ste upoznati sa tim sklonostima partnera, nekada je to jednostavno bolje prihvatiti.

6) Vaš partner ima strah od vaše reakcije? To je skoro najčešći razlog, pored, nažalost, razloga koji leži u tome da je vaš partner zapravo ravnodušan. Razgovori o raskidu veze po svojoj prirodi mogu biti nezgodni, preemotivni ili jednostavno histerični. Tu može biti svega, od besnog škrgutanja zubima do vrištanja do mnogo suza i očajanja. Ako se čini da vaš partner uvek zazire od bilo kakvog ispoljavanja emocija, vašeg ili njihovog, onda je sve veća šansa da će iskoristiti bilo koju priliku da se zaštite od toga i da to reše porukom. Možda nisu u toj meri osetljivi, ali put najmanjeg otpora, koji je obezbedila era pametnih telefona je vrlo čest izbor.

Kada je reč o vašoj odluci hoćete li raskinuti putem telefona ili uživo, savetujemo vam da slušate vaš osećaj u stomaku. Taj osećaj osluškujte kada splasnu emocije i kada budete u prilici da racionalno prosuđujete. Ne dozvolite da vas bes, razočaranje ili ljutnja savladaju već objektivno donesite odluku u tome šta je ta osoba zaslužila. Ukoliko je vaša veza imala mnogo lepih trenutaka, možda je vaša druga strana zaslužila d auživo čuje vašu odluku. Progutajte tu žabu, ali posle budite sigurni da ste ispali čovek! To se pamti… Naravno, ukoliko je partner bio grub, neprijatan i ukoliko ne želite da se susretnete sa njim, sasvim je legitimno da to učinite preko poruke.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »