Šta posle raskida? – Šta raditi nakon raskida?

Ne postoje dve iste veze, kao ni dva ista raskida. Naravno, oni mogu imati sličnosti i imaju tendenciju da izazovu negativne emocije, ali obično su uznemirujuće iz širokog spektra različitih razloga. Bez obzira kako se veza završila – da li je to bila sa nekim s kim ste godinama ili sa nekim koga se viđate samo kratko – postoje stvari koje uvek treba da uradite odmah nakon raskida.

Postoji umeće u raskidanju i ako uradite sve što treba da uradite, projedrićete kroz raskid, a da to i ne osetite.

Online psiholog

Bez obzira na to ko je prekinuo vezu ili kako je došlo do kraja, uobičajeno je da nakon raskida osećate širok spektar emocija, što čini ovaj period jako teškim, iako bi vaše potrebe trebalo da budu vaš glavni prioritet da biste prešli preko ovoga. Preboleti partnera nakon razlaza sa partnerom je od vitalnog značaja za zdravu tranziciju u solo karijeru, a i na kraju u novu vezu. Dakle, koje su stvari koje treba da uradite nakon završetka veze?

Evo devet stvari koje po stručnjacima uvek treba da uradite odmah nakon raskida.

1. Vratite se svojim voljenima

Odmah nakon raskida, važno je da se okružite ljudima koji vas vole. Viđajte se sa prijateljima i posetite svoju porodicu. Vaši voljeni brinu o vašem blagostanju i odvraćaće vas od misli o vašem bivšem. Razgovarajte sa njima, smejte se i pravite planove za narednu večeru. U suštini provedite što više vremena sa prijateljima i što je manje moguće sami.

2. Izađite iz grada

Ako možete da priuštite sebi to da uzmete slobodno vreme, razmislite o odlasku na putovanje radi fizičkog odmora nakon raskida. Ne postoji ništa toliko dobro kao što je promena atmosfere koja bi pomogla srcu. Još bolje je isplanirati odlazak u banju ili na neko mesto gde možete da se opustite. Izbacite tu toksičnu ljubav iz svog sistema, bukvalno.

3. Razgovarajte sa profesionalcem

Razgovor sa prijateljima je odličan način da se nosite sa raskidom, ali ponekad situacija zahteva profesionalce. Angažovanje za pomoć terapeuta će vam pomoći da prođete kroz ovu novu tranziciju, jer vam terapeut može dati odlične savete. Nemojte da se stidite ili da vam je neprijatno da imate svog terapeuta pri ruci. Nikada nemojte da se osećate loše što tražite pomoć kada vam je ona potrebna.

4. Udaljite se od toksične veze

Ako je moguće, pokušajte da izbegnete mesta na kojima biste mogli da naletite na svog bivšeg. Iskoristite ovo kao priliku da isprobate i istražite nove kafiće, restorane i mesta umesto da posećujete ona mesta koje ste posećivali sa vašim bivšim parnterom. Istina je da će vam ovo odsustvo pomoći da prebolite vašeg bivšeg partnera.

Drugi način da se distancirate od svoje veze je da ne postavljate pitanja o svom bivšem. Ne pitajte vaše zajedničke prijatelje šta vaš bivši namerava i prestanite da pratite svog bivšeg na društvenim mrežama. Obrišite i ugasite sve račune, brojeve i imena koja vode do ove osobe. Učinite potpunu energetsku transformaciju i klonite se njihove negativne energije.

Online psiholog

5. Izbacite sve podsetnike

Oslobodite se svega što vas podseća na bivšeg partnera. Stručnjaci naglašavaju da ako želimo da nastavimo dalje, moramo odbaciti sve što nas podseća na osobu sa kojom smo bili u vezi. Fizički se oprostite od veze tako što ćete se osloboditi svih ostataka i uspomena od bivšeg. Naravno ako vam je nešto zaista draga uspomena, to gledajte da sačuvate da vam posle ne bi bilo krivo. Međutim gledajte da to sakrijete iz svog videokruga, kako vas ne bi ometalo.

6. Nemojte započeti vezu sa drugim odmah nakon raskida

Trebalo bi da se klonite toga da odmah nakon raskida počnete sa traženjem novog partnera. Ako odvojite vreme da se prilagodite da budete slobodni, to će vam pomoći da saznate ko ste, odnosno odvojte vreme za ono za čega niste imali vreme u vašoj prethodnoj vezi. Uživajte u tome što ste sami da biste mogli da prebolite sve što se dogodilo i naučite iz svog iskustva. Pripremite se za budućnost i buduće veze tako što ćete napraviti pauzu od viđanja sa bilo kim i opustite se sami sa sobom.

7. Pratite svoje strasti

Odvojite ovo vreme za to da sami uradite nešto što volite ili za šta ste oduvek bili zainteresovani. Idite na onaj kurs koji ste oduvek želeli da probate, ili krenite ka hobiju kojem ste oduvek težili, ili pročitajte tu knjigu za koju nikada niste imali dovoljno vremena. Budite strastveni i zahvalni na tome što ste se usuđivali da ponovo sanjate.

8. Vodite računa o sebi

Raskidi su iscrpljujući, pa odvojite malo vremena da nadoknadite sve što propuštate. Procesuirajte sve i vodite računa o svom umu, telu i duši. Ostanite u krevetu i gledajte TV emisije, filmove i serije do zore. Znamo da ste to želeli, ali ponavljamo – ne preterujte.

Briga o svom mentalnom, fizičkom i emocionalnom zdravlju je vitalni korak koji treba preduzeti odmah nakon raskida, pa nemojte da se osećate loše što ste pritisnuli dugme za lenčarenje i odlaganje stvari.

9. Tretirajte sebe sa poštovanjem

Iako vam nikada nije bio potreban razlog da se počastite, prepuštanje stvarima koje volite je odličan način da prebolite bivšeg posle raskida. Naručite sebi sladoled i kolačiće koje volite, uživajte u svojoj ljubavi prema hrani. Uživanje u jednostavnim zadovoljstvima može imati veliki i pozitivan uticaj na vas. Samo napred i uradite sve što vas čini srećnima – malo hedonizma neće štetiti.

Ako ste upravo prošli kroz raskid, briga o sebi je ključna za prelazak u zdrav, srećan život bez partnera.

Ukoliko vam ne pođe za rukom da sami prođete kroz ovo, terapeut može biti sjajan način da pomognete sebi. Rezervišite vašu seansu već danas putem našeg sajta. Sve što je potrebno jeste samo da nađete kontakt na sajtu, pogledate koji vam se terapeut najviše dopada i javite mu se za pomoć. Sve seanse organizovane putem našeg sajta, odvijaju se putem online aplikacija ili bolje rečeno – video poziva. Ostanite kod kuće, budite pri stabilnoj internet konekciji i već danas možemo početi sa rešavanjem bilo kog problema.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »