Znakovi da se dopisuje sa drugom

Prevara je vrlo specifična stvar, a javlja se otkako postoji brak ili veza kao zamišljena zajednica dvoje ljudi. Postoje brojni razlozi koji upućuju da će do prevare doći ili koji upućuju na to da je do prevare došlo. Uglavnom to mogu biti posledice različitih negativnih faktora posle kojih prevara dolazi kao neka vrsta kulminacije i krune tih posledica.

Kako smo već rekli prevara, preljuba ili bilo šta slično nije se menjala otkako postoji veza ili brak kao zajednica – ali se svakako promenio način komunikacije.

Nekada je prevara možda bila i vidljivija, jer se preljubnici nisu mogli čuti i videti – sem komunikacije pismima. Danas su stvari nešto drugačije, promenila se i svakodnevna komunikacija s obzirom da možemo da se čujemo sa bilo kim u bilo kom trenutnku.

Online psiholog

I naravno kako to obično biva, lepa ideja se svakako zloupotrebila, društvene mreže pored toga što povezuju ljude, omogućavaju i varanje partnera. Međutim to ne znači da je prevara zbog toga manje vidljiva, naprotiv! Prevara uz one stvake koje ćemo vam reći, može biti uočljivija upravo zbog telefona i društvenih mreža.

Tako da preljubnik koji se osmelio zbog toga što misli da je dobro skrio svoju tajnu, neće imati lep provod posle ovog ubrzanog kursa koji smo vam spremili.

1. Kriju se ili kriju telefon

Verovatno prva stvar na koju biste pomislili jeste to da će preljubnik kriti poruke ili pozive od vas, ako se sa nekim dopisuje. To jeste tačno i postoji gomila slučajeva devojki i žena koje su upravo ovako shvatile da sa njihovim partnerom nešto nije u redu.

Čovek koji nešto krije ima tendenciju da to čuva „kao zmija noge“, zbog toga što ovde govorimo o „dopisivanju“ partner koji vara će sigurno sakrivati svoj telefon od vaših pogleda. Takođe koristiće šifre za otključavanje telefona, odjvaljivaće se sa društvenih mreža ili će čak odlaziti u drugu prostoriju da obavi neki razgovor ili da odgovori na neku poruku. Naravno ovo ne mora da znači da vas vara, možda samo ne želi da vas opterećuje svojim poslom ili razgovora sa prijateljem i ne želi da vi znate za temu razgovora. Međutim, bilo to ili ne bilo u pitanju, vi imate pravo da sumnjate da li vam je partner veran.

Telefon je osnovno sredstvo prevare u današnjim vremenima, te takođe obratite pažnju na to da li vaš partner ima više telefonskih uređaja – to bi moglo biti posebno sumnjivo.

2. Promena ekspresije

Neko ko se silno trudi da prikrije ono što oseća pokušaće da održi isti izraz lica kada mu ljubavnica pošalje poruku i on je vidi. Ako poznajete svog partnera sigurno ste do sada primetili određen broj ekspresija koje on pokazuje dok se dopisuje. Kada je u pitanju neki prijatelj ili nešto bezopasno verovatno će mu i osmeh biti donekle generički, odnosno nešto na šta ste navikli.

Smeh kao reakcija može imati svoj stepen i često se svi smejemo na neki određen način. Međutim u ovome će to biti nešto drugačije zato dobro obratite pažnju. Smeh može biti tajnovit i zagonetan, stoga pažljivo gledajte na to kako se osmehuje vaš partner dok čita poruke. Posebno kako reaguje na to kada pitate „sa kim se dopisuješ?“. Ako se u tom slučaju zbuni ili pokuša da vas izmanipuliše nekim odgovorom koji je „ni tamo, ni vamo“, znajte da imate razloga za sumnju.

3. Ne odgovaraju na poruke odmah

Možda vam ovo zvuči glupo i banalno ali razmislite još jednom. Muškarac koji pred vama uzme telefon, evidentno otvori poruku i ne odgovori na nju možda neće pred vama da odgovara na tu poruku. Ako bi analizirali to, verovatno bi došli i do osećaja krivice kod muškarca zbog toga što radi. Međutim u pitanju je čista računica, jer ako uzme da odgovori to možda znači da ćete ga pitati kome piše, a on to ne želi. Iako je ovo vanredna stvar, ne mora da znači preljubu – možda je zaista u pitanju neki „smarač“. No, vredno je sumnje ako ovo primetite više od par puta – možete ga i pitati „ko mu piše?“.

Online psiholog

4. Skriva poruku

Ovo je evidentna stvar o kojoj smo govorili donekle u prvoj stavci. Muškarac kojem stigne poruka od ljubavnice, pokušaće makar da iskrivi telefon u drugi ugao kako vi ne bi videli ko mu piše. Ukoliko se dešava da muškarac ovo ne radi pred vama, to verovatno znači da vas ne vera – ili je izuzetno dobar u skrivanju. Dobro obratite pažnju na njegov govor tela, jer vam to može odgovoriti na brojna pitanja.

5. Deluje odsutno

Nemoguće je svakoga dana i svake sekunde lagati sebe i nekoga pored sebe. Stoga je i nemoguće da će partner sakriti prevaru ukoliko živi sa vama. To može potrajati, može trajati neko vreme – ali na kraju će se sam otkriti. Jedan od pokazatelja je to da vam on deluje odsutno ili rastrojeno. Dešava se jednostavno da muškarac više ne može da isprati šta je laž, a šta nije i za šta vas je lagao, a za šta ne.

Zbrka u njegovoj glavi kulminiraće pitanjima ili čak porukom koju bi mu poslala ljubavnica. Govor tela u ovakvim situacijama može biti znojenje, grčenje ili neki drugi pokazatelj neugodnosti. Propratne stvari mogu biti stres, odsustvo komunikacije ili bes, ali svakako i odsutnost. Ne možemo stalno biti na dva mesta u isto vreme, to košta živaca – pogotovo kada lažemo da drugog mesta nema.

6. Muškarac koji ne vara podeli sadržaj poruke sa partnerkom

Muškarac koji ne vara deli sadržaj poruka sa svojom partnerkom, ne skriva se i ne pokušava da izbegne pitanja. Ukoliko vaš partner saopštava šta mu je ko napisao ili poslao, nemate naročitog razloga za brigu.

Na našem našem sajtu možete pronaći još tekstova koji vam mogu pomoći da detektujete preljubnika. Biće vam potrebno samo malo strpljenja i savladaćete strategije potrebne da razotkrijete istinu.

Ukoliko vam je potrebno naš sajt nudi mogućnost razgovora i online seansi sa psiholozima i psihoterapeutima. Sve što je potrebno jeste da pronađete rubriku sa kontaktima na našem sajtu i da se obratite za pomoć. Razgovori – seanse organizovani ovim putem, odvijaju se putem online, internet platformi i aplikacija koje sadrže opciju video poziva.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »