Kako funkcioiše online psiholog?

1

Izaberite

Potrebno je da izaberete psihologa kod kojeg želite da imate seansu.

2

Zakažite

Potrebno je da u dogovoru sa psihologom zakažete slobodan termin za seansu.

3

Započnite

Započnite svoju online seansu putem video poziva na Viberu, Whatsappu, Zoomu, Skypu.

1

Izaberite

Potrebno je da izaberete psihologa kod kojeg želite da imate seansu.

2

Zakažite

Potrebno je da u dogovoru sa psihologom zakažete slobodan termin za seansu.

3

Započnite

Započnite svoju online seansu putem video poziva na Viberu, Whatsappu, Zoomu, Skypu.

Šta je online terapija?

Online terapija je isto što i terapija, samo što se ona sprovodi putem dostupnih i besplatinih online platformi kao što su viber, whatsapp zoom, skype i drugi. Šta mi zapravo radimo? Uzimamo one aktivne i dobro poznate delove tradicionalne terapije koja je uživo i sprovodimo ih putem drugih vidova komunikacije, poput video poziva. Možda ćete želeti svoju seansu kada ste na poslu ili kada ste kući dok su vam deca u krevetu. Ovo vam omogućava da terapiju prilagodite vremenu i mestu koje vam odgovara.

Kakvi problemi i kakva stanja se mogu rešiti putem online terapije?

Online terapija je pogodna za svaki oblik psihičkog problema i stanja, kao i terapija koja je organizovana unutar ordinacije psihoterapeuta. Ovim vidom terapije mogu se tretirati ili lečiti problemi i poremećaji poput, ljubavnih problema, kockanja, narkomanije, porodičnih problema, savetovanje, uključujući depresiju, anksioznost, opsesivno kompulsivni poremećaj, posttraumatski stresni poremećaj, panični i mnogih drugih. 

Kakvi su benefiti online terapije?

Ono što online terapija donosi kao benefit je to što možete da izaberete specijalistu ili eksperta za vaš specifičan problem, a da vas u tome ne ometa to što ne živite u istom gradu. Nećete morati da razmišljate o vremenu koje provodite u putu od svoje kuće do ordinacije svog psihoterapeuta. Online terapija pruža benefite učestvovanja u seansi iz udobnosti vašeg doma.

Kako je organizovana i kako radi online terapija?

Sastoji se od toga da izaberete nekog od psihologa kojeg ćete pronaći na našem sajtu, te ga kontaktirati i zakazati termin za vašu seansu. Na sajtu ćete moći da vidite profil svakog psihologa, ali takodje možete proveriti recenzije i iskustva nasih korisnika u sekciji komentara. 

Šta treba znati o online terapiji?

Vrlo je važno da ste sigurni u to da ćete imati sat vremena seanse u kojoj nećete biti ometani. Budite spremni za terapiju, tako što ćete organizovati svoje vreme tako da vas niko i ništa ne može ometati tokom seanse.

Kako se spremiti za seansu?

Proverite da li imate stabilnu internet konekciju, da li vam kamera, zvučnici i mikrofon rade i da li uopšte možete koristiti taj uređaj tokom seanse. 

Praksa je uglavnom takva da se naredna seansa zakazuje na kraju seanse koja se upravo završila. 

Kako se spremiti za seansu?

Mi razumemo da započinjanje prve seanse za svakoga može izazvati malu nelagodnost koju moramo prevazići. Međutim, vrlo je važno da dobijete pomoć ukoliko vam je ona potrebna, a mi vas uveravamo da naši psihoterapeuti mogu biti savršena prilika i opcija za to.