You are currently viewing Pitaj Psihologa-Psihijatra online besplatno

Pitaj Psihologa-Psihijatra online besplatno

U sekciji komentara ispod, postavite pitanje psihologu podpuno besplatno. Naši psiholozi će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku. 

This Post Has 10 Comments

 1. Una

  Poštovanje, trebam razgovor sa stručnim licem.
  Mogu li iskoristiti poziv psihologa?

 2. Nemanja Milic

  Vec dugo osecam da imam neki problem ali ne znam u cemu je problelm. Zapravo sam srecan ali nesto fali. Moram da pronadjem nekako sta je ti sto fali u meni. Da li mi moze neko pomoci? Hvala unapred

 3. Sandra

  Kažnjavanje u školi!
  Poštovani, molim za Vašu stručnu pomoć i podršku, s obzirom da sam se našla u situaciji da više ne znam reagovati, a radi se o problemu vezano za školu. Naime, dijete ima 8. 5 godina i pohađa treći razred osnovne škole. Za njega svi, pa i učiteljica, kažu da je nadareno dijete. Dosta toga zna i mimo školskog gradiva i ima veoma široka interesovanja (sport, jezici, muzika, crtanje. . . ). Dakle, rekla bih kao majka, radi se o jednom veoma radoznalom djetetu, koje od najmanjeg uzrasta neumorno ispituje i traži odgovore. Zbog te njegove radoznalosti stalno traži nova i šira znanja nego što mu školski nastavni programi mogu ponuditi. I to je od početka problem u školi, jer baš zbog toga od učiteljice stalno traži dodatne informacije i podatke, koje ona kad joj vrijeme dozvoljava i daje. Međutim, problem nastaje kad nedostatak vremena ili drugih resursa, učiteljica ne može adekvatno da odgovori na njegove upite. Zbog toga joj često prekida čas pitanjima i privlačenjem pažnje na druge načine. Inače, jako je vezan za učiteljicu i najviše od svega bi volio da je to samo njegova učiteljica i da svo vrijeme posvećuje samo njemu. Meni je sasvim jasno da je takvo ponašanje neprihvatljivo i do sada sam i previše puta bila na raportu kod učiteljice zbog toga. Pokušavala sam na razne načine da djetetu objasnim da se ne može i ne smije tako ponašati u školi (pričati na času i izvoditi sitne dječije vragolije radi privlačenja pažnje), ali jednostavno mi ne polazi za rukom. S druge strane, učiteljica pokušava biti fleksibilna, a znam da i njoj to predstavlja veliki problem. Kako mi je rekla, pokušala je na razne načine da ga smiri na času, ali jednostavno ne ide. Najnoviji momenat je da se navodno malo primirio na času kod učiteljice ali ga je nastavnica engleskog jezika poslala u ćošak jer nije čuo šta je rekla da treba uraditi pa ju je pitao. Dijete nije htjelo da ode u ćošak, rasplakalo se i sjelo na pod. Kaznu je shvatio kao poniženje i izdaju nastavnice jer je samo pitao šta treba raditi. Zbog svega je nastala prava drama, ja sam ponovo pozvana u školu na razgovor, što i nije neki problem. Problem su djetetove emocije u vezi svega toga. Okrivljen je i kažnjen i smatra da je to nepravdeno te je sve pozitivne emocije prema nastavnici pretvorio u negativne. Svejsna sam da je to reakcija zbog ljutnje ali ne znam kako postupiti! Učiteljicu i nastavnicu je počeo smatrati izdajicama izdale su njegovo povjerenje! ). Zbog svega molim da mi odgovorite šta u ovoj istuaciji mogu uraditi! Kako privoliti dijete da na času ne priča! Kako mu objasniti da i odrsali ponekad pogriješe? Kako ispraviti učinjenu štetu i spriječiti dalju u vidu psihičkih i emocinalnih posljedica za dijete?

  Hvala unaprijed na odvojenom vremenu i odgovoru.

 4. Suza

  Poštovani,
  molim Vas za savjet. Radim posao u kancelariji. U toku vremena na poslu obradim i primim dosta informacija. Kad dođem kući budem iscrpljena i psihički i fizički.To mi ometa koncentraciju i fokus. S obzirom da sam i student kada se vratim s posla treba da se posvetim učenju i ispitima. Moje pitanje na koji način je moguće prevladati psihički umor. Kada dođem s posla ne mogu zaspati jer mi mozak još uvijek preispituje informacije koje primim na poslu. Nemam problema sa snom noću. Ali mi psihički umor ne ostavlja dovoljno vremena da se posvetim učenju i stvarima koje sam voljela raditi a sada mi predstavlju opterećenje. S poštovanje.

 5. Dida

  Pozdrav mame.
  Djecak ima 13 mjeseci i nekako mi se cini da je slabo aktivan. Kad to kazem mislim da nije zainteresovan nizasta. Kad god mu se neko obrati samo pogleda i izgnorise ili te uopste ne pogleda. Kazes mu daj rucice opet izgnorise. Od rijeci govori mama i neke svoje rijeci. Kad ga pitas sta je ovo, gdje je mama i tome slično uopste ne reaguje nego po svome nesto. Znam da svaka beba pocne pričati kad poželi al mi je cudno da skroz slabo reagira na okolinu. Da li je u pitanju nezainteresirana, lijena beba pa mu treba vise vremena il pak nesto dugo?
  Unaprijed hvala

 6. Ruma

  Pozdrav… Bila sam godinu i pol u kontaktu sa jednim udovcem.. Vidjeli se još nismo, Al smo planirali susret.. Zaljubili smo se, obećavao mi brda i doline, izjavljivao ljubav.. Dopisivali smo se putem vibera, po preporuci moje familije… On je iz druge države… I nakon godinu i pol kontakta, preko noći, me ostavio, prekinuo svaki kontakt samnom, jer njegova djeca ne prihvaćaju to da on ima drugu ženu, nakon smrti njihove majke.. Dakle, 2 godine je prošlo od smrti majke, i djeca se ne mire sa time… On je meni nudio i brak.. I pričali o tome pta ako djeca ne prihvate… Rekao da će nać rješenje.. AL da me neće iznevjeri ti.. Nažalost, iznevjerio me, nije došao na susret, a djeca su mu uvjetovalo, ili oni ili ja.. I ne slažu se sa time da on ima drugu ženu.. Potresena sam… Duša me boli, jer sam tom čovjeku maksimum vjerovala… Još mi obitelj garantirala da je dobar čovjek.. AL eto… Kako dalje i kako da to shvatim? Zar nije ljepše da se širi ljubav a ne mržnja…

 7. Jelena

  Postovani, da li se preporucuje dijazepam u celoj trudnoci i da li su dozvoljene doze 3x5mg

 8. Anja

  Dobar dan, zbog otezanog disanja, i trnjenja rukr u tim trenucima posetila sam psihijatra (jer su mi svi pregledi kod lekara opste prakse bili uredni) i dobila sam rivotril, prvo 1/4 samo uvece, a posle i ujutru i uvece…i to je trajalo 6 meseci, i posle mi je pola godine bilo sve u redu bez lekova…da bi sad opet krenulo sve iz pocetka, uz neke blaze varijante(samo otezano disanje i neki osecaj nemira)
  Umedjuvremenu sam posetila i pulmologa, on je ubedjen da je to astma(jer sam je imala kao mladja) i dao mi je Relvar pumpicu.Meni ona nema efekta.
  Moje pitanje je da li smem sama da se opet vratim na rivotril, da ova dva leka smeju uopste da se koriste zajedno.
  Plus pijem konkor kor za tahikardiju.
  Hvala na odgovoru.

 9. Dagmar

  Jako se ponasati prema osobu kojanima paranoiu? Havla na odgovoru

 10. Mama

  Poštovani, pre četiri meseca sam se porodila. Porođaj je bio dosta težak, oporavak duži. Za to vreme je bilo više situacija u kojima sam shvatila da sam od partnera očekivala previše i razočarana sam u njega. Osećam se potpuno usamljeno. Šta mogu da uradim kako bih se osećala bolje? Unapred zahvalna na odgovoru.

Komentariši