Kako otkriti prevaru

Kako da znate da li vas partner vara? Obično, ako postavljate ovo pitanje, već sumnjate da ste žrtva neverstva ili u najmanju ruku da nešto nije u redu u vašoj vezi. Znaci varanja izgledaju drugačije u svakoj vezi, naravno, ali postoje neki zajednički pokazatelji koji vam mogu pomoći. Prvo i najvažnije: ukoliko vam intuicija govori da vas partner vara, možda je to zaista tako. S tim u vezi, možda ćete želeti da prikupite druge dokaze pre nego što se suočite sa svojim partnerom u vezi sa njihovim ponašanjem. Uobičajeni znaci neverstva na koje ste posumnjali su:

1. Poboljšan izgled

Ako vaš supružnik odjednom počne vežbati i hraniti se zdravije, to bi mogao biti znak da pokušava nekome izgledati privlačnije (možda i vama, nije isključeno). Isto važi i za novu frizuru i novi donji veš, češće kod žena.

Online psiholog

2. Tajno korišćenje telefona ili računara

Varalice koriste svoje telefone i računare češće nego ranije i čuvaju ih kao da im životi zavise od toga. Ako telefon i laptop vašeg partnera nikada ranije nisu zahtevali lozinku, a sada to zahtevaju, to nije dobar znak. Ako vaš partner odjednom počne brisati tekstove i svakodnevno briše istoriju pretraga na društvenim mrežama, to nije dobar znak. Ako vaš partner nikada ne odustaje od posedovanja svog telefona, čak ni kada ga odnese u kupatilo dok se tušira, to nije dobar znak. Ako zatražite da pregledate telefon svog partnera, a oni kažu ne, to je takođe problem.

3. Periodi u kojima je nedostupan

Ako vas partner vara, manja je verovatnoća da će odgovoriti na vaše pozive i odgovoriti na vaše poruke. Možda ćete čuti legitimne izgovore kao da su bili na sastanku, da su se vozili, bili su u „mrtvoj zoni“ i nisu znali da pokušavate da stupite u kontakt. Ako je vaš partner nedostupan dok radite do kasno ili ste na poslovnom putu, to bi mogao biti loš znak.

4. Znatno manje, ili više seksualnih odnosa u vašoj vezi

I smanjeni i povećani nivo seksualne aktivnosti u vašoj vezi mogu biti znaci neverstva. Manje seksa nastaje zato što je vaš partner fokusiran na nekog drugog; dolazi do više seksa jer to pokušavaju prikriti. Još jedan mogući znak varanja je to što se seks koji imate sa partnerom oseća manje emocionalno povezanim. Još jedan mogući znak je da vaš partner uvodi nove tehnike i aktivnosti u vaš seksualni život. Koliko god uživali u tome, moguće je da oni uče nove trikove izvan vaše veze.

5. Vaš partner je neprijateljski raspoložen prema vama i vašoj vezi

Oni koji varaju imaju tendenciju da racionalizuju svoje ponašanje (u vlastitom umu). Jedan od načina na koji to rade je da prebace krivicu na vas. Govore sebi da ne izgledate onako kako ste izgledali kada su se venčali sa vama, ili niste dovoljno avanturistički nastrojeni u spavaćoj sobi, ili ne cenite sve divne stvari koje za vas rade, pa zaslužuju da imaju malo zabave na drugom mestu. Često njihova unutrašnja opravdanja za varanje isplivaju na površinu i oni se osuđujuće ponašaju prema vama i vašem odnosu. Ako vam se odjednom učini da ništa što radite nije u redu, ili da stvari koje ranije nisu smetale vašem partneru iznenada rade, ili kao da vas guraju, to bi mogao biti snažan pokazatelj varanja.

6. Izmenjen raspored

Kada vaš partner koji nikada nije radio do kasno, odjednom mora da radi do kasno, a to se sve češće dešava, možda laže. Ako vaš supružnik nikada nije bio na poslovnom putu i ​​odjednom nađe potrebu da otputuje na posao, to bi mogao biti znak da se vikendom odmara sa partnerom u vezi. Istrošene gume, istrošene baterije, gužve u saobraćaju, provođenje dodatnog vremena u teretani i slični izgovori zbog kašnjenja ili odsustva uopšte mogu takođe signalizirati neverstvo. Partner takođe može iznenada zaboraviti da pokupi decu i da dođe na rođendane i druge važne događaje itd.

7. Prijatelji menjaju ponašanje prema vama

Sa neverstvom, vi, iznevereni partner, ste skoro uvek poslednja osoba koja to saznaje. Varalici prijatelji često znaju za neverstvo od samog početka, a vaši prijatelji će to verovatno saznati mnogo pre vas. Ovo znanje obično uzrokuje da se ti pojedinci osećaju neprijatno u vašoj blizini. Njegovi ili njeni prijatelji bi mogli pokušati da vas izbegnu ili da budu previše ljubazni prema vama. Vaši prijatelji će možda pokušati da izbegnu razgovore sa vama, a oni bi mogli biti previše kompenzovani time što su izuzetno fini.

8. Neobjašnjivi troškovi

Ako na kreditnim karticama vašeg partnera postoje čudni troškovi ili odjednom ima manje novca na bankovnim računima, to je mogući znak neverstva. Ako pitate svog partnera o ovim troškovima, a njihovi odgovori izgledaju neistinito, verovatno je da nisu tačni. Nevera košta – pokloni, putovanja, vino i večere, hotelske sobe itd. Troškovi varanja mogu se vrlo brzo zbrajati. Ako vidite velika podizanja gotovine ili dokaze o kupovini sa mesta koja retko ili nikada ne posećujete, to nije dobar znak.

Online psiholog

9. Emocionalna intimnost je izbledela

Nakon nekoliko godina, nijedna veza nije tako intenzivna kao u prvih nekoliko meseci. S tim u vezi, mi se vremenom vežemo, učeći da verujemo jedni drugima u svoje tajne, svoje želje i druge važne aspekte svog života. Taj proces je poznat kao izgradnja emocionalne intimnosti, a emocionalna bliskost je ono što nas drži vezanim za našeg partnera. Dakle, ako se vaš partner odjednom čini manje emocionalno ranjivim i intimnim sa vama i čini se da ne želi da budete emocionalno bliski, to je snažan pokazatelj da se njihov fokus premestio, najverovatnije na nekoga drugog.

10. Kada pitate o varanju, vaš partner odbija i izbegava odgovor

Ako vas vaš suprug/a vara, apsolutno poslednja stvar na svetu koju žele da urade je da razgovaraju o tome sa vama. Dakle, kada ovu temu uvedete u razgovor, oni će možda pokušati da odbiju i izbegnu vaš pogled. Ukratko, vaš partner će učiniti sve što je moguće da vas usmeri na drugu temu ili će krivicu za ono što mislite i osećati prebaciti na vas.

Imajte na umu: Vaša voljena osoba mogla bi pokazati svih 10 ovih znakova ali da to ne znači da vas vara! Međutim, ovo ostaje indikacija da nešto nije u redu u njihovom životu i/ili vašoj vezi. Možda to nije varanje, ali gotovo sigurno postoji nešto o čemu bi trebalo da razgovarate.

U isto vreme, vaš partner možda ne pokazuje nijedan od ovih 10 znakova, a možda vas vara! U svakom slučaju, dobra vest je da učenje o neverstvu ne znači automatski prekid vaše veze. To jednostavno znači da vaš partner ima mnogo posla da uradi ako želi da povrati poverenje u odnosima, da popravi stvari i ponovo uspostavi emocionalnu bliskost. Vi najbolje poznajete svog partnera i najbolje ćete umeti da oslušnete šta se sa njim dešava.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Lukić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Nataša Lukić ZAKAŽITE SEANSU detinjstvopsiholog@gmail.com Viber +381642280186 WhatsApp +381642280186 Nataša Lukić Master Psiholog i Porodični Savetnik Kvalifikacije: – Master

Pročitaj više »