Kako pronaći pravog muškarca

Kad ste slobodni i spremni za novu vezu, prirodno je sanjariti o svom savršenom partneru. Možete zamisliti kako on ili ona izgleda, zvuči ili čak miriše. Možda biste sanjali o tome šta su mu hobiji i kakav bi bio osećaj provoditi vreme sa njim. Srećom, ovaj prirodni instinkt sanjarenja o budućoj ljubavi može se brzo pretvoriti u jednu od najmoćnijih tehnika za privlačenje vašeg savršenog partnera. Bilo kako bilo, pravog partnera nije lako naći jer “retki nađu retke” ali moguće je! Naš tekst je tu kao podsticaj.

Online psiholog

Predviđanje, vizualizacija

Ova tehnika se naziva predviđanjem i zapravo je samo sanjarenje dok se ima na umu određena namera. Namera obično ima oblik pitanja. Umesto da pustite um da luta, fokusirate se na pitanje, dozvoljavajući svom umu da kruži oko njega. Dozvolili ste sebi da preispitate pitanje, a da niste vezani za odgovore koji isplivaju na površinu. Evo trika! Ne postavljajte pitanja o svom budućem partneru – pitajte nekoga o svom budućem sebi.

Retko zamišljamo sebe u budućim odnosima. Pretpostavljamo da ćemo biti isti kakvi smo sada; to izgleda kao datost. Međutim, zapravo je opasno gledati sebe kao statičnog. Istina je da se stalno menjate, a ako ćete dugo biti sa nekim – što biste verovatno i učinili da je savršen za vas – trebalo bi da očekujete da će se tokom odnosa promeniti. Vaš savršeni partner ne bi trebao biti samo neko ko voli ono što ste danas. Oni bi takođe trebalo da budu neko ko želi da se razvijate na način na koji želite da se razvijate. Drugim rečima, trebalo bi da vas ohrabre da postanete osoba kakva želite da postanete!

Isprobajte ovu brzu zamisao: Zatvorite oči i zamislite sebe za pet godina od sada. Ne fokusirajte se na to gde živite, šta radite na poslu ili kako vaša porodica izgleda. Umesto toga, usavršite svoje osnovne kvalitete. Po čemu se razlikuju od današnjih? Kakav je osećaj biti pet godina od sada? Depresivniji? Lepši? Uravnoteženiji? Sigurniji?

Zadržite se na ovom pitanju: Šta želite više u budućnosti? To bi moglo biti više hrabrosti, više slobode ili više samokontrole. Samo postavite sebi pitanje i dozvolite sebi da sanjate. Odgovori koje dobijete daće vam osećaj u kom pravcu želite da se krećete. Da li želite da pređete na unutrašnji mir i spokoj? Da li želite da budete zapaljeniji i inspirisaniji nego što ste sada? Da li želite da budete prihvatljiviji? Više otvoreni?

Online psiholog

Ovo je vaša unutrašnja mapa vašeg budućeg ja. Dakle, kako će vam pomoći da privučete svog savršenog partnera? Ako ste svesni kako želite da se razvijate, onda kada upoznate nove ljude, možete se zapitati: Da li ta osoba u meni otkriva kvalitete od kojih želim više? Da li bi me ta osoba podržala i ohrabrila da budem ono što želim? Ili se oseća kao da će izneti suprotno? Na primer, recimo da ste uvek bili oprezni i da ste razmišljali o posledicama svake odluke. Dakle, kada zamislite sebe za pet godina, osećate se lakše da rizikujete. Želeli biste da budete spontaniji i slobodniji; ovo je pravac u kome biste želeli da se krećete. Da li vam se vaš novi ljubavni interes čini kao osoba koja bi se rado preselila s vama u ovom pravcu? Da li bi vas ohrabrili i podržali u slobodnom preuzimanju rizika? Ili bi vas oni, svesno ili ne, naveli da izbegnete rizike? Da li bi vas oni, suptilno ili otvoreno, obeshrabrili da delujete spontano?

Novi partner bi mogao imati savršeno dobre razloge da želi manji rizik u svom životu, a vas dvoje biste želeli iste stvari, u egzistencijalnom smislu – decu, finansijsku sigurnost itd. Ukoliko partner nije hteo osobu kakava zaista želite da postanete, to bi moglo dovesti do nezadovoljstva u vezi. Mogli biste se probuditi za pet godina i osećati se kao da zapravo niste osoba kakva želite da budete.

Dakle, čuvajte se sebe kao pasivne osobe! Dinamični ste – uvek se krećete ka tome da budete jedna vrsta osobe, a da ne budete druga. Pronađite nekoga ko želi da postanete osoba kakva želite da postanete. Odaberite partnera koji vas sada voli, a takođe će voleti i osobu koju stalno postajete.

Pravi partner je partner koji je, kao što smo rekli, spreman da uravnoteženim korakom korača kroz život sa vama. Pri tome ćete i vi u jednakoj meri usklađivati svoje korake njemu. Kada se postavi pitanje: Kako pronaći pravog partnera?, svesni ste da magičnog recepta nema. Nemoguće je pronaći instant rešenje. Ključni recept je da pronađete prvo – sebe! Spoznajte sebe, svoje kvalitete, osećanja, vizije i htenja i tek tada dolazi pravi partner čija frekvencija života će se mirno uskladiti sa vašom. Naši saveti su usmereni na proces koji potrazumeva vaše zadovoljstvo u traganju za odgovorima. Pravi partner nije isto što i savršeni. On jeste savršen, ali za vas. Osmehnite se i krenite na susret sa sobom i pravi partner je tu!

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Lukić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Nataša Lukić ZAKAŽITE SEANSU detinjstvopsiholog@gmail.com Viber +381642280186 WhatsApp +381642280186 Nataša Lukić Master Psiholog i Porodični Savetnik Kvalifikacije: – Master

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »