Najbolji psiholog u Beogradu

Prva stvar koju treba reći na samom početku u vezi sa ovom temom jeste to da ne postoji najbolji psiholog, najbolji psihoterapeut ili najbolji psihijatar. Ova zanimanja nisu sportska, psihologija ili lečenje mentalnog zdravlja nije maraton koji trče stručnjaci u ovom poslu – pa da možemo da kažemo da je neko najbolji, zato što je najbrži.

Stvari unutar ove nauke, pa i unutar psihe klijenata koji dolaze da bi im pomogli nisu tako jednostavne i banalane. Naravno postoje uspešni psiholozi i stručnjaci za mentalno zdravlje, međutim to ih ne kvalifikuje odmah kao najbolje za svakog klijenta. Odgovorićemo vam naravno na to pitanje, zašto mislimo da je to baš tako?

Online psiholog

Psihologija i bavljenje mentalnim zdravljem pacijenata ili klijenata je vrlo sofisticirana disciplina lečenja i tretmana, ali hajde da prvo odgovorimo na još neke zabune.

Prva zabuna koja se često javlja, jeste to da je psiholog, psihijatar i psihoterapeut ista stvar. To naravno nije tačno, psihijatar je neko ko je završio medicinu i specijalizovao psihijatriju. Odnosno neko ko se bavi ovim poslom u institucionalnim, ali i privatnim uslovima i može da vam prepiše lekove. Dok je psihoterapeut neko ko radi u privatnim ili državnim uslovima i bavi se svojim poslom kroz razgovor, kao vidom tretmana.

Takođe, psihijatar može biti i psihoterapeut, a psihoterapeut može biti i psiholog. Zašto? Zato što psihoterapija jeste jedan stupanj ili metodološki pristup koji može da se izuči, odnosno stiče se obrazovanjem. On nije obavezan da bi neko postao stručnjak za probleme mentalnog zdravlja, već predstavlja samo jedan metodološki i naučni pristup koji se izučava i kasnije obavlja u lečenju ili tokom seansi sa klijentom.

Pitate li se, šta je onda psiholog? Psiholog je neko ko je završio osnovne i master studije psihologije. Psiholog ne može da vam prepiše lekove, ali može da vas uputi kod psihijatra sa dijagnozom koja će vam obezbediti recept za lekove ukoliko su oni uopšte potrebni vašem tretmanu.

Dakle psiholog je neko ko takođe može da se bavi pitanjima poput vaših ličnih ili emotivnih problema, takođe može da pomogne u lečenju ozbiljnijih mentalnih problema i uputi vas na pravo mesto. Psiholog je neko ko može da obavi neophodne procene, da dijagnostifikuje nešto što vi ne uviđate sami i da vam pomogne da se osećate bolje.

Poseta psihologu s vremena na vreme, zato može da bude od izuzetne koristi i ne bi trebalo da izaziva strah jer se uglavnom obavlja van institucija i može vam doneti određene benefite ukoliko zaista imate problema. Takođe psiholog vam može ukazati da nemate nikakav problem, što je naravno uvek najbolja opcija.

Kada smo odgovorili na pitanja koja se tiču zabluda, pozabivimo se ponovo onim pitanjem najboljeg psihologa u Beogradu.

Ko je najbolji psiholog u Beogradu?

Kao što smo rekli, odgovor na ovakvo pitanje možda i postoji ali bi bio irelevantan. Mogli bismo vam pobrojati listu poznatih ili manje poznatih priznatih psihologa, koja vam ne bi značila ništa. U cilju nam je da vam damo savet, kako da pronađete najboljeg psihologa za sebe.

Online psiholog

Prva stvar koju treba da uradite je da priznate sebi da li uopšte postoji problem zbog kojeg mislite da treba da se javite stručnjaku za mentalno zdravlje? Ukoliko je odgovor potvrdan, učinite sledeće: Konsultujte se sa prijateljima i poznanicima o njihovom iskustvu ili konsutujte internet u potrazi za psihologom.

Slučaj je takav, da neće svakome odgovarati isti psiholog. Međutim ako podrazumevamo da se družite ili znate sa ljudima koji su slični vama, verovatno će vam i isti psiholozi odgovarati. Uvek možete da proverite to tako što ćete kontaktirati određenog psihologa za kojeg ste dobili preporuku.

Ukoliko vam se to ne svidi, potpuno je normalno da nastavite sa svojom potragom. Vrlo je važno da se vi osećate komforno kada razgovarate sa psihologom, dakle to ne može biti neko pred kim vam je neprijatno. Pronađite pravog psihologa tako što ćete otići ili razgovarati sa više njih i to bi moglo biti rešenje vašeg problema.

Ono što mi možemo da vam ponudimo putem našeg sajta, jeste niz vrhunskih stručnjaka sa kojima sarađujemo. Među njima možete svako naći najboljeg psihologa u Beogradu ali za sebe, odnosno onoga koji će biti najbolji za vas. Takođe još jedna prednost jeste to što i ne morate biti u Beogradu, niti morate razmišljati o prevozu do ordinacije u kojoj imate zakazanu seansu. Naši psiholozi nude seanse putem online platformi i aplikacija koje sadrže opciju online video poziva preko kojih će biti vođena vaša seansa. Dakle ako izaberete nas izabraćete najboljeg među ponuđenima, izabrećete najpovoljnijeg i zbog njega nećete morati da putujete na drugi kraj grada. Vaše seanse možete pratiti ili od kuće ili sa radnog mesta, odnosno odakle želite…sve što vam je potrebno jeste čvrsta volja i internet konekcija!

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Psiholog i Savetnik Kvalifikacije:

Pročitaj više »