Najbolji psihijatar u Beogradu

Živimo u izuzetno stresnim i napetim vremenima, nekad smo se hvalili kako se u našim krajevima živi sporije i bezbrižnije, međutim trend ubrzanog života odavno je stigao i kod nas. Takav životni stil naravno ima i neke prednosti, međutim njegove mane izazivaju posledice po mentalno zdravlje, a problemi sa mentalnim zdravljem mogu vrlo brzo postati i problemi sa fizičkim zdravljem.

Ne može se osporiti to da danas u celom svetu, pa i kod nas vlada potpuna epidemija anksioznosti, pa i težih mentalnih stanja poput depresije. Iz tog razloga često sebi postavljamo pitanje, kako da se nosimo sa takvim životom i takvim problemima?

Online psiholog

Odgovor je jednostavan, obratite se stručnjaku za mentalno zdravlje, odnosno psihijatru.

Iako je kod nas i generalno u čitavom regionu postojala stigmatizacija vezana za odlaske kod psihologa, psihijatra ili psihoterapeuta, danas to više nije tako. Više se ne podrazumeva to da samo „duševno oboleli“ odlaze kod stručnjaka za mentalno zdravlje. Sreća u nesreći je to što do novoformiranog mišljenja o odlascima kod psihijatra nije doprineo zdrav razum i razumevanje važnosti mentalnog zdravlja i mentalne higjene – već naprotiv, filmovi, tv serije i mejnstrim mediji. Srećna okolnost je jedino to što je sada zaista sve drugačije i što se na ljude koji zatraže pomoć ne gleda kao na duševno obolele, već kao na normalne osobe koje žele da žive kvalitetnijim životom.

Međutim kao da i dalje postoji zabuna o tome šta je psihijatar, šta psiholog, a šta psihoterapeut? Odgovorićemo i na ovo pitanje, pre nego što se pozabavimo pitanjem ko je najbolji psihijatar u Beogradu.

Koja je razlika između psihoterapeuta, psihijatra i psihologa?

Psiholog je neko ko je završio osnovne studije psihologije. Studije psihologije uglavnom nisu medicinski smer i kod nas su uglavnom smer na filozofskim fakultetima. Ovo zanimanje podrazumeva rad sa ljudima kakav nam je neophodan za lečenje mentalnih problema, no neko ko je završio studije psihologije, nije nužno i klinički psiholog.

To šta će psiholog raditi posle studije, zavisi od individualnog opredeljenja budućeg psihologa. Psiholog pored toga što može biti i kličnički psiholog, može biti i psiholog zaposlen u sektorima ljudskih resursa (odnosno HR.) pojednih firmi ili kompanija.

Psiholog takođe može biti i psihoterapeut, a šta je psihoterapeut?

Psihoterapija je posebna disciplina u oblasti rada na ovom području. Psihoterapeut je neko ko je završio studije psihologije ili specijalizaciju psihijatrije, ali je završio i studije psihoterapije. Psihoterapija je terapija razgovorom i da bi ste postali psihoterapeut, morate se dodatno obrazovati. Ovaj vid rada vam je verovatno poznat zbog pomenutih filmova i serija, prve asocijacije vam mogu biti: ordinacija, notes, kauč ili ležaj.

Na samom kraju pozabavimo se psihijatrom, ko je psihijatar i šta obavlja psihijatar?

Psihijatar je neko ko se takođe bavi mentalnim zdravljem. Psihijatar kao i psiholog i psihoterapeut, može raditi u državnim institucijama, a može imati i privatnu praksu. Psihijatar je neko ko je završio osnovne studije medicine, pa je potom specijalizovao psihijatriju kao oblast svog naučnog interesovanja. Dakle psihijatar je neko ko takođe putem razgovora može da dijagnostifikuje kakav problem imate. Međutim za razliku od psihologa i psihoterapeuta, psihijatar može da vam prepiše lekove koji su vam neophodni.

Online psiholog

Dakle psihijatar je nešto najbliže doktoru medicine, a bavi se vašim mentalnim zdravljem. No, pitanje koje smo postavili u naslovu jeste ko je najbolji psihijatar u Beogradu. Na ovakva pitanja i sami znate, ne postoje konkretni odgovori. Posebno zbog toga što psihijatar nije proizvod, pa da nekim svojim kvalitetom odgovara svima i ceni se kao najbolji.

Posao psihijatra je specifičan i nije redak slučaj da nekome jedan psihijatar odgovara, a nekome ne odgovara. Svaki psihijatar, kao i svaki psihoterapeut, a na neki način i psiholog ima svoj način ili metod rada – a upravo u tome leži ključ toga, što neće sve odgovarati svakome.

Zato mislimo da za svakako pojedinačno postoji najbolji psihijatar za njegov problem. Prva stvar koju treba da učinite kada tražite pravog psihijatra za sebe jeste to da se raspitate o njemu, kod ljudi za koje znate da su odlazili kod tog psihijatra. Posebno onda ako ste odabrali privatnog psihijatra ili psihoterapeuta (što je naravno bolja opcija, ako imate neki ozbiljan problem).

Na našem sajtu takođe možete pronaći kontakte stručnjaka za mentalno zdravlje koji vam mogu izaći u susret. Takođe uvek postoji preporuka da se kod psihijatra ne ide, ako stvarno nemate problem koji zahteva lečenje upotrebom lekova. Ako niste sigurni da li vaš problem zahteva ili ne zahteva ovakav pristup, možete se obratiti i psihologu ili pshoterapeutu koji može to proceniti za vas i uputiti vas psihijatru, ukoliko ima potrebe za psihijatrom.

Ukoliko želite vid ovakve pomoći, ukoliko želite procenu svog trenutnog mentalnog stanja – možete se obratiti stručnjacima sa našeg sajta. Sve što treba da učinite, jeste to da nađete rubriku sa kontaktima stručnjaka na našem sajtu i da ih kontaktirate. Sve seanse putem našeg sajta obavljaju se putem online video poziva, odnosno internet aplikacija koje sadrže ovu opciju.

Ukoliko takođe želite da proverite ko su najbolji psiholozi i ko je najbolji psihijatar u Beogradu, takođe možete proveriti komentare zadovoljnih klijenata na našim sajtu – takođe možete pitati nekoga koga poznajte, a ko već ima iskustvo u radu sa našim stručnjacima.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Lukić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Nataša Lukić ZAKAŽITE SEANSU detinjstvopsiholog@gmail.com Viber +381642280186 WhatsApp +381642280186 Nataša Lukić Master Psiholog i Porodični Savetnik Kvalifikacije: – Master

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »