Psihoterapija Beograd – Online terapija – Benefiti i mane

Uzmimo u obzir to da je Beograd veliki grad, za velike gradove jezički ekvivalent može biti gužva. Gužva naravno podrazumeva mnogo više od gužve na ulicama, gužve u saobraćaju i nervoze zbog svega toga, onda zamislite da na to imate još jedan problem koji je pre svega zdrastvene prirode. Želite pomoć, želite razgovor sa svojim terapeutom ili da stignete na vašu zakazanu seansu sa psihotereapeutom ili psihilogom. Naravno razumemo vas, to zaista jeste gadan problem. Morate u određeno vreme biti na određenom mestu, a to ne isključuje mogućnost da treba preći veliki broj kilometara. Najgora stvar u svemu tome je što ni odabir prevoznog sredstva nije uvek rešenje za sve vaše probleme u saobraćaju. Gradski prevoz, ma kakav on bio ima svoje prednosti i svoje mane, veći broj ljudi ga ne voli iz mnogo opravdanih razloga, prevozom taksijem može biti poprilično skup ako je destinacija dalja, a ako je destinacija dalja uglavnom kao rešenje otpadaju i bicikl i motor. (ukoliko uopšte imate položenu dozvolu za motor?) Šta nam ostaje? Da, automobil i vožnja po onim već pomenutim nagužvanim ulicama koje ne možete izbeći. Zatim još jedan ali ne manje važan katalizator stresa i nervoze – gde i kako naći parking?

Kada sve ovo uzmemo u obzir, mobilnost današnjeg sveta može biti poprilično veliki izvor stresa i nervoze. Koliko god nam se činilo da je danas uz dovoljno novca i benzina sve izvodljivo, to ne znači da zbog toga nećemo izgubiti živce. Posebno ako odlazimo na mesta na kojima treba da budemo relaksirani, da govorimo o sebi i svojim problemima bez previše nervoze i panike. Takvo mesto je na primer nešto o čemu želimo da vam kažemo više na našem sajtu, a to je psihoterapija, seansa ili razgovor sa psihologom. Sada da vam postavimo jedno pitanje? Da li mislite da postoji rešenje za ovaj problem koji smo istakli na početku, da li postoji rešenje da imate svoju seansu, a da se ne krećete? Naravno da postoji, jer kada naučnici pominju mobilnost današnjice ne misle samo na saobraćaj nego i na internet.

Online psiholog

Prednosti interneta omogućavaju vam da imate seansu sa najboljim psihoterapeutima u gradu, da imate najbolje psihologe za razgovor preko interneta. Problem je rešiv sa samo par klikova, a neke kontakte psihologa i psihoterapeuta možete pronaći već na našem sajtu i zakazati svoju seansu. Dakle problemi sa saobraćejem i gužvom u saobraćaju, mogu postati prošlost i nećete morati da se pomučite da odete u ordinaciju kako bi imali svoju seansu. Vaša seansa može biti organizovana putem video poziva, poziva ili poruka – sve je moguće uz dogovor.

Online terapija i online razgovor sa psihologom

Psihoterapija pa i razgovor sa psihologom ili savetovanje je tradicionalno vid lečenja mentalnog zdravlja putem razgovora. Takođe tradiconalno se ovaj vid lečenja primenjuje u izolovanim uslovima ordinacije ili kancelarije terapeuta ili lekara, koja vam nudi jedan vid privatnosti i prostora u kom možete da se otvorite svom pshihoterapeutu ili psihologu. Međutim veliki broj ljudi, pored problema koje smo naveli na samom početku ima i druge probleme koji ih sprečavaju u tome da se pobrinu za svoje mentalno zdravlje.

Kakvi su to problemi? Pre svega mislimo na sprečenost osobe da dođe od mesta A. do mesta B., zbog velikog broja razloga. Pod tim podrazumevamo i fizičku sprečenost poput invaliditeta pojedinih klijenata, ali i vremenski opseg, nemogućnost organizovanja prevoza ili velike udaljenosti od ordinacije. Takođe određen broj klijenata može imati problem sa tim da prisustvuje na terapiji i otvori se svom terapeutu, zbog negativnih simptoma svog mentalnog poremećaja, nelagodnosti otvaranja prema nekome u nepoznatom prostoru ili problema ili zbog prirode svog karaktera. Online terapija može biti značajno rešenje i u ovim trentucima, jer osoba koja dolazi na online terapiju, ne mora napuštati komfor svog doma. Odnosno može se priključiti na svoju online sesiju odakle želi i odakle joj je to najugodnije.

Online psiholog

Benefiti i mane online terapije

Kada je reč o benefitima i manama online terapije, treba istaći samo to da online terapija ni u čemu nije drugačija od tradicionalne terapije. Naravno sem u razlici da pacijent ili klijent nisu fizički prisutni ordinaciji psihologa ili psihoterapeuta! Sve ostalo je gotovo slično i kada se govori o manama može se samo istaći to, da morate imati pristup internetu za ovakav vid terapije. Podrazumevajući da čitate ovaj tekst, verovatno imate pristup internetu i ovaj vid terapije može biti pravi izbor za vas. Kada smo već kod mana, mane koje ima online terapija su iste mane koje ima i tradiconalna terapija, a to je svakako loš pristup psihoterapiji od strane psihoterapeuta, zato se naš sajt pobrinuo za to da možete da birate samo najbolje!

Psihoterapija još uvek nije osoprena kao najefikasnija metoda u lečenju mentalnih poremećaja ili emotivnih i ličnih problema. Tako da sama praksa psihoterapije ne može biti upitna kao jedan od najboljih metoda u lečenju mentalnog zdravlja. Benefiti online terapije su vam do sada verovatno već jasni. To su svakako manje utrošenog vremena na put do ordinacije, smanjenost mogućnosti da se u ordinaciji sretnete sa nekim koga znate i tako kompromitujete vašu želju da vaša seansa bude samo vaša privatna stvar i svakako manje cene po seansi, a da uz to ne napustite komfor vašeg doma.

Priznaćete da zvuči primamljivo za svakoga kome je psihoterapija kao oblik i metod koji vodi do zdravijeg života blizak i neophodan.

Zakaži online seansu kod našeg psihologa

Naši Psiholozi

Psiholog

Psiholog Miodrag Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama MIODRAG PAVLOVIĆ ZAKAŽITE SEANSU miodrag.pavlovic.psi@gmail.com Viber + 381617522853 WhatsApp +381617522853 MIODRAG PAVLOVIĆ Psiholog i edukant Sistemske porodične psihoterapije i

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Tijana Stojšić

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama TIJANA STOJŠIĆ ZAKAŽITE SEANSU tijanastojsic82@gmail.com Viber + 38163345659 WhatsApp + 38163345659 Facebook Instagram TIJANA STOJŠIĆ Master psiholog i psihoterapeut

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Kristina Tanasijin

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama kristina tanasijin ZAKAŽITE SEANSU kristinatanasijin@gmail.com Viber +381611793177 WhatsApp +381611793177 kristina tanasijin Psiholog i Savetnik Kada hoćete da unapredite kvalitet

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Vesna Petković

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama Vesna Petković ZAKAŽITE SEANSU vesnapetkovic021@gmail.com Viber +381642234321 WhatsApp +381642234321 Vesna Petković Psihoterapeut pod supervizijom Master iz kliničke psihologije završila

Pročitaj više »
Psiholog

Psiholog Nataša Pavlović

Početna Blog Psiholozi Uputstvo O nama nataša pavlović ZAKAŽITE SEANSU natasa.pavlovic197@gmail.com Viber +381615522853 WhatsApp +381615522853 NATAŠA PAVLOVIĆ Psiholog i Savetnik Master psiholog kliničkog usmerenja. Doktorant

Pročitaj više »